Plesno i pozitivno u novu klupsku sezonu


Križevački Klub kulture noćašnjim je koncertom zagrebačkog subreggae sastava Antenat ponovo otvorio vrata posjetiteljima i korisnicima svojih programa, dodatno opremljen i preuređen zahvaljujući naporima članova udruge K.V.A.R.K. Klub kulture tako je spremno ušao u četvrtu godinu vlastite ponude različitih kulturnih i obrazovnih programa u gradu.


Gotovo dvosatna svirka desetorice iz Antenata, na instrumentima od gitara, bubnjeva i klavijatura, pa sve do perkusija, trube, saksofona i trombona, publiku je držala u plesnoj euforiji koja je nalikovala energičnim ljetnim partijima na otvorenom, a slaba prozračnost prostora dodatno je usijala odličnu atmosferu. Stopedesetak posjetitelja ovime je potvrdilo želju i dalje za urbanim kulturnim programima u Križevcima, a na odgovornima je takve programe učiniti što kvalitetnijim.


Jedna je zanimljivost da su Antenatovci ovom prilikom križevačkoj publici predstavili i novog člana, trombonista Ivana Marincela koji je također aktivan u Gradskom puhačkom orkestru Križevci, s kojim večeras nastupa u koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu. Druga je podudarnost da se nedavno rasprodan koncert Antenata u zagrebačkoj dvorani Pauk održao iste večeri kad i koncert Marka Perkovića Thompsona na Trgu bana Jelačića, kao što je slučaj bio i sinoć u Križevcima.


Od koncertnih događanja do kraja rujna u Klubu kulture će iduće subote nastupiti ska-sastav Officer Down iz Rijeke, subotu nakon toga održava se Rock Kurshlus uz DJ Bubija, a posljednja subota u mjesecu rezervirana je za zagrebački Barun Tenk koji su križevačkoj publici poznatiji kao sastav koji obrađuje Rage Against the Machine. Subotom u popodnevnom terminu kreće nova sezona Projekta edukacije i nadopune znanja (PEN).


Prema riječima novog voditelja kluba Admira Sinanija, Klub kulture od sada ima produljeno radno vrijeme i korisnicima svakodnevno radnim danom od 11 do 20 sati nudi besplatno korištenje interneta, dnevni boravak uz časopise, novine i ugodnu glazbu. Računalna učionica opremljena je s deset novih računala s LCD monitorima namjenjenih informatičkim radionicama i potrebama cyber-caffea.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.