Auto-Info: Novi – Honda FR-V 1.8 Executive/koža


Honda FR-V neobičnog je dizajna. Ona predstavlja klasu automobila koja je prostrana i praktična, ali ne i dosadna. Hondini automobili su oduvijek bili atraktivnog izgleda. Posljednju generaciju Hondinih vozila odlikovale su agresivne linije koje naglašavanju sportski karakter. FR-V se nije daleko odmaknuo od ove teze iako se radi o „dosadnom“ monovolumenu. Linije testirane Honde su oštre, ravne i u kombinaciji sa zakošenim prednjim svjetlima ostavljaju agresivan dojam po uzoru na ostatak game.


Oblik samog FR-V-a je kockast, kao i kod konkurencije. Monovolumeni, žele li zadržati funkcionalnost i prostranost jednostavno moraju tako izgledati… Kao što smo već naveli, cijelim automobilom vladaju oštre i ravne linije, a na prednjem djelu definitivno prevladavaju privlačni farovi koji su nakošeni kako bi ostavili agresivniji dojam. Gleda li se sa boka, nećete uočiti ništa neobično, linije su i dalje ravne, jedino su dodani pragovi. Uz pragove sa strane, Honda je testiranom FR-V-u dodala i spojlere sprijeda i straga kako bi optički snizili vozilo. Taj estetski dodatak je za one koje žele da im obiteljski automobil izgleda „sportski“, ali po nama nije baš „must have“ oprema. Stražnja stakla su zatamnjena. To nam se svidjelo jer vam po noći ne smetaju svjetla od automobila straga. Ono što je odlično pogođeno su 16 inčni lijevani naplatci modernog dizajna, optimalno odmjereni za jednog monovolumena.


Pravo zlato krije se u kabini. Honda je na FR-V-u povećala širinu vozila i to sve kako bi dobili više mjesta kojeg su iskoristili za postavljanje trećeg sjedala u prednjem redu. Tako jedna moderna obitelj neće biti „prisiljena“ na samo troje djece J. Treće sjedalo, tj. srednje u prednjem redu može se sklopiti i značajno pomaknuti unatrag, a ispod njega ćete pronaći velike i praktične pretince za odlaganje raznoraznih stvari. Kako korisnici srednjeg sjedala ne bi ostali zakinuti za sigurnost koja je u FR-V-u vrlo visoka, opremljeno je pojasom na tri točke. Nedostatak prednjeg središnjeg tunela možete primijetiti u zavojima kada ćete moliti za osloncem za koljeno. Honda je sjedala u testiranom modelu dizajnirala tako da si ih svako tko na njima sjedi može prilagoditi. Tako se i zadnji red sjedala može pomaknuti naprijed ili nazad. Korišteni materijali su iznimno kvalitetni, a završna obrada je na visokom nivou. Ne samo što je materijal kvalitetan, nego je i oku ugodan. Spomenuta središnja konzola izgleda pomalo futuristički. Iako je na prvi pogled nepregledna, kada se priviknete shvatit ćete da je zapravo vrlo funkcionalna. Ručica mjenjača smještena je na središnjoj konzoli i vrlo je visoko postavljena tako da će vam mijenjanje brzina neće biti problem.


Sve u svemu gledajući vozačka je pozicija tipična za jedan monovolumen. Pozicija sjedenje je povišena i pruža vozaču, a i suputnicima bolju preglednost naprijed. Dekorativni umetci od karbona lijepo upotpunjuju futuristički izgled središnje konzole. Executive/koža paket kojim je bio opremljen testni primjerak ima kožna sjedala u bež koži. Sjedala pružaju odličnu bočnu potporu, vrlo su udobna i na dužim relacijama. Nije nam jedino jasno zašto je Honda stavila tkaninu kao oblogu na vratima kada je već sve u koži?! No, s obzirom na cjelokupni dojam, taj kiks im opraštamo. Oprema je očekivano bogata! Sve od automatskog klima uređaja, vrhunskog audio sustava do senzora za svjetlo i kišu dobivate u paketu.


Više na Auto-Info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.