Nova B-tuba za predsjednika i nove uspjehe Orkestra

Gradski puhački orkestar Križevci ima prinovu, instrument B-tubu, koja će zamijeniti dotrajalu 50-godišnjakinju. Instrument marke B&S GR51L vrijedan je oko 43000 kune, i u rangu je, reći će puhači, automobila više srednje klase. Sredstva je GPOK osigurao na natječajima Ministarstva kulture i tvrtki, te donacijama, a veliki obol od 10 tisuća kuna dao je i Grad Križevci.

"Bebu" je ponosno pokazao predsjednik Orkestra Krunoslav Stijepan Šimunec, koji će na ovom instrumentu i svirati. Javno je zahvalio svima koji su omogućili nabavu tube, istaknuvši da će je se prvi put moći javno čuti i vidjeti na djelu 7. rujna u Zagrebu, kad ce puhači zajedno s križevačkim tamburašima i zborom HPD-a Kalnik u dvorani Vatroslav Lisinski nastupati u čast blagdana Svetog Marka Križevčanina.

Na uspješnim nastupima, ostvarenju projekata i nabavi već drugog vrijednog instrumenta u manje od godinu dana, puhačima je čestitao gradonačelnik Branko Hrg. Govoreći o ostalim projektima Šimunec je najavio da će se puhači svojski truditi primaknuti sredstva za nove odore.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.