Igor Galaš – igra pletivom

Vizija kojoj će svjedočiti zadarska publika označava nastavak njegovog rada na izradi voluminoznih i pletenih modela ručne izrade.

Igra pletiva i raznolike tehnike teksturiranja zaštitni su znak mladog dizajnera Igora Galaša. Od samih početaka svog stvaranja Galašu su primarna preokupacija prirodni materijali te izrađivanje unikatnih kreacija bez standardnih krojeva.

Njegovi avangardni modeli izrađuju se ručno te često prikazuju različite odnose materijala i tekstura u bijeloj boji. Vizija kojoj će svjedočiti zadarska publika označava nastavak njegovog rada na izradi voluminoznih i pletenih modela ručne izrade koji svojim izgledom prizivaju svojevrsni futuristički look.

Futurizam, koji je nit vodilja kolekcije za proljeće/ljeto 2009., promišlja četiri temeljna elementa kroz boje kao što su sivoplava, bakrena, bijela, zlatna i srebrna. Kolekcija se sastoji od tridesetak modela kombiniranih u različitim varijacijama hlača, suknji, košulja, haljina…


Povodom predstavljanja kolekcije Igor Galaš je izjavio:

"U svojoj viziji sam zamislio pravu urbanu galaktičku vojsku koja je odjevena u voluminozne pletene haljine od pamučnih konaca. Ponovno sam najviše pažnje posvetio kontrastima i produktu njihovog sukoba, tu se radi o efektnom odnosu prozirnog-neprozirnog, krutog-mekanog, statičnog-dinamičnog."

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.