Otvorena sakralna izložba „Molitva sv. Marku Križevčaninu“

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci otvorena je izložba sakralne tematike „Molitva sv. Marku Križevčaninu“ članova Križevačkog likovnog kruga i njihovih gostiju. Križevački likovni krug po četrnaesti je put pripremio bogat program izložbe. Ove godine u izložbi sudjeluje 55 autora s više od 70 umjetničkih djela, bogatog opusa kako u slikama, tako i u kipovima sakralnih motiva.

Otvorenje izložbe najavila je ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi izrazivši zadovoljstvo velikim brojem umjetničkih djela u kojima će posjetitelji uživati.

Izložbi su prisustvovali i profesor Zoran Homen, župnik Stjepan Soviček koji je zahvalio autorima na njihovom radu kojim postaju dio povijesti i ovog grada i sv. Marka Križevčanina  te predsjednica Križevačkog likovnog kruga Marijana Šatrak koja je tom prilikom zahvalila svim prijavljenim autorima.

Izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel te zahvalio svima koji su se uključili u projekt koji ih je potaknuo da daju svoje viđenje svega što je sv. Marko Križevčanin doživljavao, ali i vlastito viđenje sakralnih motiva.

Okupljeni su u glazbenom dijelu mogli poslušati i nastup prof. glazbe Jelene Stanković i Dijane Komazin.

Vezano

Komentari su zatvoreni.