Križevački proračun porastao na 70,5 milijuna kn

Križevačkim gradskim vijećnicima nije bilo teško dići ruke za prvi ovogodišnji rebalans proračuna, jer se njime planirani prihodi gradske blagajne povećavaju sa 63,6 na gotovo 70,5 milijuna kuna. Razloge 10-postotnog povećanja članovima Gradskog vijeća pojasnio je pročelnik za gospodarstvo i financije Darko Masnec, počevši s iznosom koji će iz državnog proračuna stići za križevačke osnovne škole.
– Tu je povećanje 588.200 kuna, izvijestio je pročelnik Masnec.

Tih gotovo 600.000 decentraliziranih kuna razlika je između iznosa koji je do sada pritjecao za križevačko osnovno školstvo, i iznosa koji je državnim standardima određen nakon što je Grad Križevci preuzeo osnivačka prava nad školama. Da će vrlo rano doći do izmjena gradskog proračuna bilo je jasno već po donošenju državnog, u kojem je svoje mjesto našlo i nekoliko križevačkih projekata.

Tako će iz Hrvatskih voda, Fonda za zaštitu okoliša i Ministarstva poljoprivrede stići oko 3 milijuna kuna, no istovremeno porasli su i izvorni prihodi.
– Također imamo povećanje poreznih prihoda za 1.526,000 kuna i prihoda od nefinancijske imovine za 1.400,000 kuna i to 200.000 kuna od prodaje poljoprivrednog zemljišta i 1,2 milijuna kuna od prodaje građevinskog zemljišta.

Konsolidirani pak proračun rebalansom se penje na više od 80 milijuna kuna; najvažnije povećanje je 5,8 milijuna kuna koje je križevačko Pučko otvoreno učilište dobilo od Ministarstva znanosti za kupnju dijela zgrade tvrtke ‘Čelik’, a za potrebe visokoškolskog obrazovanja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.