Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda i blagdana

Stop - Policija

Tijekom vikenda i blagdana, od 25. do 28. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća – dvije nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. U nesrećama je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena. Uzroci prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina, nepropisno uključivanje u promet i nepropisno mimoilaženje. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom i jednu s materijalnom štetom.

Sankcionirano je 107 prometnih prekršaja, od čega 26 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i pet prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je osam vozača. Uhićena su dva vozača, a protiv jednog je proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 27. prosinca, u 6 sati u Ulici Ante Starčevića u Koprivnici, kada je 27 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,34 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je bio uhićen. Protiv vozača je proveden žurni prekršajni postupak na Prekršajnom sudu u Koprivnici, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 5.400 kuna.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 27. prosinca, u 10 sati u Bukovju Križevačkom, kada je 46 – godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom brzinom od 103 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.


Dobro je podsjetiti

Zimski uvjeti na cestama – oprezno u prometu

Podsjećamo vozače osobnih automobila da zimska oprema za osobne automobile znači da se na vozilu nalaze zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od četiri milimetra i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače. Naglašavamo da su vozači dužni lance za snijeg postaviti na kotače vozila ukoliko to zahtijeva stanje kolnika kako bi mogli sigurno sudjelovati u prometu.

Vozačima savjetujemo da smanje brzinu kretanja vozila, povećaju razmak između vozila ispred sebe i razmak u odnosu na vozila koja pretječu ili obilaze, te u odnosu na vozače bicikala koje pretječu i pješake koje obilaze. Ne savjetujemo nagla kočenja i promjene smjera kretanja, kako ne bi dolazilo do zanošenja i slijetanja vozila s kolnika.

Upozoravamo da su vozači prije nego što započnu upravljati vozilima iste dužni očistiti od snijega i leda.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. cvrčak cvrci piše:

    dali je bilo i nafajfanih morti

Komentari su zatvoreni.