Novim prostorom do novog obrazovanja

Pučko otvoreno učilište Križevci od Gradskog je poglavarstva dobilo suglasnost za potpisivanje ugovora s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Fondom za razvoj i zapošljavanje, kojim će kupiti poslovni prostor za visoko obrazovanje. Radi se o prostoru upravne zgrade poduzeća Čelik, u kojem se od jeseni već izvodi izvanredni studij varaždinskog FOI-ja – Primjena informacijskih tehnologija u poslovanju.

Obzirom na to da je taj objekt u najmu želja je gradskih poglavara i vodstva POU kupovinom ga preuzeti, čime bi se olakšalo provođenje projekta Razvoja stručnih studija radi poticanja zapošljavanja u manjim urbanim sredinama.

Ugovor će POU donijeti oko 5.7 milijuna kuna od Ministarstva i Fonda, potrebnih za početak izvođenja dislociranog stručnog studija u suradnji s varaždinskim FOI-jem u tom prostoru, a gradsko je poglavarstvo mišljenja da će to značiti i uspostavu redovnog studija. No, novim prostorom i Pučko učilište sebi rješva problem manjka učionica, jer je dosad svoje obrazovne programe i tečajeve održavalo samo u objektu Hrvatskog doma, i to često u neprimjerenim uvjetima. U Upravnom vijeću ustanove kažu da će to utjecati i na dobivanje licenci za pokretanje novih obrazovnih programa.

Vezano

Komentari su zatvoreni.