Šaljite svoje ‘vatrene’ slike

Večeras je nogometna utakmica u kojoj će se u Beču, u četvrtfinalu Europskog prvenstva, sukobiti ponajbolji nogometaši Hrvatske i Turske. Bitka pod Bečom presudna je za obje reprezentacije, možda ne toliko kao, povijesne li ironije, megdan odabranika tih dviju zemalja na istom lokalitetu prije 325 godina kada se lila krv, no nacionalni naboj u Hrvata ovih je dana dosegao goleme razmjere. Svaki gledatelj Eura 2008 u Hrvatskoj stoga očekuje večerašnju pobjedu Vatrenih nad turskim igračima, koja će, dogodi li se, izazvati vatreno ludilo na ulicama. Pozivamo i građane Križevaca da u slučaju trijumfa i ulične proslave fotoaparatom zabilježe te povijesne trenutke, i pošalju ih kao komentar ovome članku.

Poslije zadnjeg sučeva zvižduka u Klagenfurtu prošlog četvrtka, kad su Bilić-boysi dobili Nijemce, kolone automobila trubile su u kružnom obilasku grada, vijorile se zastave, izvikivale hvale našim nogometašima. No neki su u izražavanju strasti nadvisili i prometna pravila, te se popeli na krov auta i tako mahali zastavom. Kako je križevačka policija bila dužna raditi red, tako su i ove dečke zaustavili i pritom ih zamolili da siđu s krova, radi vlastite sigurnosti. Dečki su zapisani ali im policajac ipak nije imao srca naplatiti kaznu.

Večeras dakle, ako budete na gradskim trgovima, promatrajte navijačko slavlje, snimajte i sebe kako doma navijate tijekom utakmice, fotografirajte najluđe prizore i objavite ih na forumu portala Križevci.info, kako bismo dobili pravi crveno-bijelo-plavi križevački kolorit.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.