U nedjelju motori bruje za ‘Nagradu Križevaca 2008’

Praznik za motoriste i ljubitelje oktana, tradicionalna moto-utrka ulicama Križevaca, Nagrada Križevaca 2008, koja se boduje i za Prvenstvo Hrvatske, vozi se ove godine na sam praznik, u nedjelju 22. lipnja. Pojedinosti utrke danas su predstavili tajnik organizatora, križevačkog HAK-a Stjepan Peršin, direktor utrke i predsjednik Automoto kluba Križevci Slavko Balog i predsjednik organizacijskog odbora utrke, Branko Hrg, te ponajbolji domaći vozač Dražen Kemenović. Novinarima su tako otkrili i da će start jedne od nedjeljnih vožnji označiti i ministar gospodarstva Damir Polančec.

Vodstvo utrke koja će se, uobičajeno, odvijati ulicama Gornjega grada, istaknulo je da su pripreme pri kraju, postavljeni su zaštitni elementi uz stazu, a okupljanje stotinjak moto-natjecatelja iz 19 klubova iz cijele Hrvatske očekuje se u subotu popodne, kad je tehnički pregled i verifikacija. U nedjelju je prvi trening po klasama već od 8 sati ujutro, drugi je trening od 10.15 do 12.30, a svečano otvaranje Nagrade Križevaca točno u 14 sati.

Rečeno je da je gornjogradska motoutrka jedno od četiri najvećih gradskih događaja u godini (uz Spravišče, Dane Svetog Marka i Županijski sajam), a popularni Kemo naveo je da se na njoj vozači, posebice domaći, uvijek ugodno osjećaju. Najavio je ponovnu pobjedu, time i bitku AMK-a za novu titulu momčadskog državnog prvaka.

Zbog utrke će cijelu nedjelju biti zatvoren promet Gornjim gradom, pa će vozila morati ići zaobilazno Smičiklasovom i Zagorskom.
Cijena pojedinačne ulaznice za gledanje križevačkog motospektakla je 20 kuna, a sav će prihod ići u humanitarne svrhe. Netom prije utrke zasvirat će članovi Gradskog puhačkog orkestra. Ulaznice gledatelja ulaze u bubanj za nagradu – skuter vrijedan oko 11 tisuća kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.