Najbolji od najboljih učenika primili županijske nagrade

Učenicima osnovnih i srednjih škola Podravine i Prigorja koji su na državnim smotrama i natjecanjima osvojili neko od prva tri mjesta, te mentorima koji su ih pripremali, Koprivničko-križevačka županija i ove je godine osigurala novčane nagrade. Naslov najboljih pojedinaca u državi nagrađen je sa po 2.000 kuna, za drugo mjesto iznos je 1.500, a za treće tisuću kuna, koliko je uručeno i svakom mentoru. Trećeplasirane pak ekipe dobile su čekove na 1.500 kuna, druge po 2.000, a pobjednici ekipnih natjecanja 2.400 kuna.


Svečanost uručenja nagrada održana je u koprivničkom Veleučilištu, jer iz godine u godinu dvorana u zgradi Županije postaje pretijesna za najbolje od najboljih, čiji je ovogodišnji broj naveo dožupan Vjekoslav Flamaceta.
– 12 učenika u konkurenciji osnovnih škola, znači u pojedinačnoj konkurenciji, osvojili su jedno od prva tri mjesta, a u ekipnoj konkurenciji osvojeno je šest najboljih plasmana. Učenike je za postignuti rezultat pripremalo 15 mentora. 16 učenika i šest ekipa srednjih škola osvojili su jedno od prva tri mjesta, a za njihov plasman pripremalo ih je 16 mentora.

Njima je ukupno isplaćeno gotovo sto tisuća kuna, što po riječima župana Darka Korena, pojedinačno nije ni malo ni puno, već je izraz brige i priznanja Županije.
– Te nagrade nemaju tako veliki materijalni značaj, iako za vas nije ni to baš ono ‘za baciti’ kak se veli, međutim to ima više jedan simbolički značaj, da se pokaže koliko zapravo cijenimo i vrednujemo sve ono što postižete u vašem radu i na svim natjecanjima na kojima predstavljate i Koprivničko-križevačku županiju.

Za dozu svečaniji ugođaj na dodjeli županijskih nagrada najbolje plasiranim učenicima pobrinuli su se mladi glazbenici, zboraši koprivničke Škole ‘Fortunata Pintarića’ i tamburaši križevačke ‘Alberta Štrige’.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.