Petar Babić priča na ‘Pričiginu’ u Splitu

Profesor hrvatskog jezika i književnosti, nastavnik u OŠ Vladimir Nazor u Križevcima, Petar Babić, u subotu predvečer u Splitu na Prokurativama čita svoju Ljubav jednog klona, u sklopu festivala pričanja priča Pričigin! Babić je naime osvojio 3. nagradu u jakoj hrvatskoj konkurenciji na natječaju za najbolji tekst, te je dobio čast predstaviti svoj rad splitskoj i hrvatskoj književnoj javnosti na ovom, drugom po redu književnom happeningu.
"Nastupam u subotu u 17.30 u kavani Bellevue, nasred Prokurativa, na večeri predstavljanja najboljih knjiga petorice autora " – objašnjava 34-godišnji Babić.
Pričigin je događaj nacionalne važnosti na kojem se okupljaju ugledni hrvatski pisci, novinari, publicisti, čak i znanstvenici, i pripovijedaju svoje tekstove.

Osobitost je Festivala priče u tome što nije dovoljno da autori "samo" pročitaju priče, nego ih je potrebno prepričati, uz improvizaciju i uvjerljivost.
"To je kao performans na kojem je potrebno izražavanjem poticati i publiku" – napominje Babić, koji ističe da će mu osobito drago naći se i družiti uz plejadu književnika i novinara, poput Tomića, Popovića, Beškera pa i Miroslava Radmana. Vjeruje da će neke od njih dovesti i u Križevce na buduće književne tribine. Pričigin u Splitu počinje danas i traje do nedjelje, a uz javna čitanja priređuju se i promocije knjiga te burza pročitanih knjiga Knjige na vagu, knjige na metre – koliko doneseš, toliko odneseš.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.