Od danas prvomajske Kalničke uncutarije


Od danas se pod Starim gradom na Kalniku okupljaju ugostitelji i trgovci, jer počinju Kalničke uncutarije, višednevna manifestacija u slavu Praznika rada. Prvomajskih uncutarija ove se godine primila Turistička zajednica Kalnika, čiji je predsjednik Marko Tonković najavio razne aktivnosti.
"Bit će svega, ali ipak ne tako megalomanski kao prije, jer ovisimo i o vremenu. Zato neće biti velikog glazbenog koncerta, no bit će zabavno." Cesta do Grada zatvara se večeras u 22 sata, do kad se očekuje da će stići izletnici sa šatorima iz Križevaca i drugih gradova.


Za 1. maj se nudi obilazak poučne staze po Kalniku u dužini pet km, a kroz sva četiri dana u dvorištu župnog dvora priređeno je jahanje konja. Na igralištu mjesne škole se održava malonogometni turnir a u Domu branitelja turnir u beli. Oko starog grada streličari iz Svetog Ivana Žabna demonstrirat će gađanje lukom i strijelom, što će moći raditi i posjetitelji, dok će osamdesetak članova raznih kulturno-umjetničkih društava izvoditi pjesme i plesove.


Iz TZ Kalnik najavljuju konačnu prezentaciju kalničkog suvenira – riječ je o glinenoj posudici s prizorom kalničke utvrde, autorice Dunje Radaković. Neće izostati ni bogata ugostiteljska ponuda i kušanje izvornih štrukli. U nedjelju 4. svibnja je "gore" i 51. slet kalničkog planinarskog puta.
S Kalnika ipak upozoravaju izletnike da paze gdje i u čemu hodaju jer su se pojavile zmije. Penjanje po ulaznom dijelu starog grada nije preporučljivo zbog arheoloških radova. Najviše od svega organizatori ipak priželjkuju suho i povoljno vrijeme.

Vezano

Komentari su zatvoreni.