Učitelji i roditelji upoznavaju se i razvijaju vještine

Učenici 2a razreda u osnovnoj školi Ljudevita Modeca u Križevcima rado se nakon zadnjeg školskog zvona zadrže u učionici, bez obzira što im tada navrate i roditelji.

U srijedu u 18 sati počela im je zajednička zadaća. Učiteljica Anica Žulj tada spoji stolove po kojima rasprostri materijal s kojim započinje radionica u tzv. školi za roditelje.

Tate i mame late se škarica, djeca uzmu kolaž-papir i zajedno prionu kreiranju maštovitih radova koje će izložiti kod kuće i u školi.

"U ovoj sezoni priređujemo radionicu o proljetnicama, na kojoj roditelji i ostali učitelji izrađuju papirnato cvijeće, istovjetno prirodnom. Time surađuju u projektu koji ima i edukativni karakter jer sudionici uče o vrijednostima ugrožene prirode", kaže A. Žulj.
Prema njezinim riječima, cilj je te i sličnih radionica, kojima se u ovoj, starijoj i većoj križevačkoj osnovnoj školi, bavi niz nastavnika, upoznati se dodatno s roditeljima čija djeca polaze školu, te u ugodnoj atmosferi razvijati povjerenje u odnosima nastavnika i roditelja.

Prije proljetne upriličena je i zimska radionica s izradom blagdanskih ukrasa. I mlađi i odrasli sudionici ističu da je tako utrošeno vrijeme korisno za razvijanje novih kreativnih vještina.

Ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca Dražen Bokan ističe da je unatoč prošlogodišnjem incidentu s roditeljem koji ga je prozvao da je djetetu oduzeo fotoaparat, suradnja nastavnika i njega s roditeljima izuzetno dobra.
"Normalno je da povremeno iskrsne neki sukob, ali to je sve u granicama prihvatljivog ponašanja. I roditelje treba odgajati i s njima razgovarati, jer dolaze iz različitih sredina. Zato su i radionice s učiteljima i roditeljima pozitivne jer doprinose boljem odnosu", kaže Bokan.

Ističe svijetli primjer inicijative školske novinarske skupine, koja je potaknule roditelje i druge đake da prikupe novce i stvari za pomoć školi u Mikluševcima kod Vukovara.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.