Pola izgrednika bilo pijano


Prema redovitom mjesečnom statističkom izvješću, koje je policijska uprava dostavila za mjesec ožujak, u Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježeno je 65 prekršaja remećenja javnog reda i mira, što je tek neznatno manje nego u ožujku 2007. ali u broj isto kao u veljači ove godine. Među izgrednicima prednjače galamdžije, jer se 26 prekršaja vodi kao svađa i vika, a slijede oni skloni tučnjavi.

Gleda li se uzrok i vrijeme počinjenja prekršaja, dade se zaključiti, što međutim i nije pouzdano, da je prosječni županijski remetitelj onaj koji voli popiti čaš(ic)u (pre)više (52 posto prekršaja izvršeno je pod utjecajem alkohola) i nemiran je poslije ponoći (29 djela dogodilo se od ponoći do 6 sati ujutro).

Nedjelja kao dan odmora nije pošteđena javnog nereda i nemira jer je 31 prekršaj počinjen upravo posljednjeg dana u tjednu.

Gotovo isti broj prekršaja dijele omalovažavanje policijskih službenika (10) i drsko ponašanje (9), koji su u porastu u odnosu na lanjski ožujak. Tijekom ožujka ove godine policija je također evidentirala da su ugostitelji u tri navrata davali alkoholno piće pijanim ili malodobnim osobama.

Vezano

Komentari su zatvoreni.