Do rujna autobusi u bivšoj vojarni

Novo polazište autobusa u Križevcima nalazi se pred portom i stražarnicom u bivšoj vojarni Ban Stjepan Lacković. Na tu lokaciju autobusni kolodvor preselio je prošlog četvrtka s dosadašnjeg mjesta u ulici Petra Zrinskoga, gdje počinju radovi na uređenju trgovačkog centra Mercator. Nova adresa kolodvora privremena je do rujna, a iznenadila je mnoge putnike, ponajviše one koji odlaze u sela, jer su i dalje odlazili na staro mjesto, unatoč tome što ih je uprava Čazmatransa, gradskog prijevoznika, rukom ispisanom porukom obavijestila da peroni ondje prestaje poslovati.

Stariji putnici s kojima smo popričali izrazili su zadovoljstvo premještajem autobusnog, budući da su u prostoriji na ulazu u vojarnu našli bolju čekaonicu i sanitarni čvor u koji se usude ući. Lokacija im odgovara i zbog blizine Doma zdravlja. Mlađi tvrde da im fali kakav kiosk za kupiti sendvič ili sok.

Polazak autobusa iz vojarne skoro je stvorio teškoće srednjoškolcima, koji putuju u okolna sela. Ravnatelj križevačke gimnazije Josip Šikić je naime tražio od Čazmatransa da po učenike putnike, kojih je prema njegovome trećina od ukupnog broja gimnazijalaca, autobus dolazi pred stadion, udaljen od gimnazije stotinjak metara, kako oni ne bi morali "bježati" s nastave na autobus koji polazi u 13.10.
Oni su i dosad školu radi toga napuštali ranije, a zbog udaljenijeg kolodvora gubili bi još više vremena.

Od voditelja putničkog ureda Čazmatransa u Križevcima Stjepana Nemčića doznali smo da je stvar riješena i da je raspored složen. Tako će autobusne linije iz vojarne do stadiona po učenike dolaziti svakodnevno u 13.05 i 19.05 i voziti prema izvangradskim destinacijama.
Unutar novoga stajališta trebali bi se uskoro urediti i drugi putnicima namijenjeni sadržaji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.