Auto-Info: Novi – Toyota Auris 2.0 D4-D


Tokom godina Corolla je proizvedena u 30 milijuna primjeraka u devet različitih varijanti. Predstavljanjem novog Aurisa mogli bi pomisliti kako mijenjanje već legendarnog imena i nije najpametniji potez, no Toyota je htjela razbiti klasičnost i dosadu vezanu uz njihov najprodavaniji automobil. Auris bi trebao unijeti svjež i odvažniji dizajn kojem je naklonjena mlađa populacija.

Corolle su do sad bile dizajnirane sa sigurnošću i gotovo nikakvom odvažnošću. Naravno i to ima svoje prednosti kod starije populacije. Iz tog razloga postavlja se problem da li će se novijim i odvažnijim dizajnom rastjerati starija populacija od ovog dosadno i pouzdanog automobila. Znači kompromis. Istaknute a opet mirne linije boka, agresivna a opet pitoma, ali sve u svemu neobična prednja maska i Auris uspijeva privući mladenačku publiku.

Kako je automobil narastao u svim smjerovima u odnosu na prijašnju Corollu tako nudi i više prostora. Košarkaši će biti oduševljeni ponudom prostora kako za noge tako i za glavu straga, a s povišenim krovom olakšan je i ulazak u automobil. Stražnja klupa je dovoljno udobna i za dulja putovanja. Na prednjem dijelu najprije primijetite središnji greben koji je narastao u visinu te je polegnut prema konzoli. Na njemu je mjenjač na jedinstvenom mjestu između konzole i poda te je dostupan samo malim pomakom ruke sa upravljača. Još čudnije je postavljena poluga ručne kočnice koja će se nekima sviđati, a nekima ne, uglavnom vrlo odvažno rješenje.

Što se tiče praktičnosti, unutrašnjost Aurisa opremljena je sa podosta pretinaca i držača čaša. Stoga je onima koji piju jutarnju kavu u automobilu odlično rješenje, pogotovo za vozača jer u konzoli se nalazi još jedan držač sa lijeve strane. Zamjerka ide možda malo preniskom naslonu za ruku u sredini te nedostatku odgovarajućeg pretinca za odlaganje mobitela. Kvaliteta materijala i završna obrada je odlična te će zasigurno predstavljati noćne more konkurenciji. Preglednost instrumenata je također vrhunska i u dva kruga se nalazi sve što vam je potrebno pa i putno računalo. Udobnost samih sjedala je neupitna i za ovu klasu automobila vrlo dobro drže tijelo pri ulascima u zavoje.

Više na Auto-Info.hr

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.