Nasljednici projektanta Hrvatskog doma traže prenamjenu prostora

Redakciju nezavisnog portala Križevci.info kontaktirala je grupacija hrvatskih poduzetnika, koja se predstavila i kao prijatelji obitelji Stjepana Podhorskog, s molbom da se križevačkoj javnosti i vlastima uputi poruka kako planiraju prenamjeniti jedan prostor Hrvatskog doma u Križevcima!

Riječ je o Klubu kulture koji koristi udruga K.V.A.R.K. Žele javnosti poručiti kako su u tijeku istražno-pravne radnje koje bi uskoro, prema njihovim riječima, trebale rezultirati poništavanjem ugovora između Grada Križevaca i udruge K.V.A.R.K. te trajnog oduzimanja prostora udruzi. O svim detaljima će, kažu, izaći u javnost čim njihovi odvjetnici pripreme potrebnu dokumentaciju. Na ovu vrstu medijskog pritiska odlučili su se kako bi javnost pripremili na neodgodivo.

Redakcija portala svjesna je potrebe da o tome obavijesti javnost, no ipak je dužnost skrenuti pozornost da je takva nevjerojatna namjera koja zaobilazi gradsku upravu i voditelje Kluba kulture skandalozna. Stoga pozivamo svu križevačku kulturnu javnost na skup podrške za Klub kulture i prosvjed protiv takvih postupaka.

Stjepan Podhorski bio je poznati arhitekt prema čijem je projektu 1914. dovršena velebna zgrada Hrvatskog doma, a u kojem se danas nalaze brojne kulturne institucije i udruge. Skupina poslovnjaka cilja na Klub kulture kao dvoranu koju kane urediti za poslovne svrhe, za što navodno imaju pravno pokriće.

Prosvjed će se održati večeras u 19 sati upravo u Klubu kulture na Mažuranićevom trgu 1 u Križevcima, a najavljen je i dolazak kamera Hrvatske televizije iz Bjelovara te se očekuje dolazak predstavnika svih lokalnih i županijskih tiskanih te elektroničkih medija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.