U subotu akcijski plan za otvoreni novinarski dan

Posljednja će subota u mjesecu ožujku, ujedno i posljednja subota kulturno-obrazovnog festivala Culture Shock biti ispunjena sadržajima posvećenima novinarstvu, u sklopu akcija Novinarstvo na slobodnom i otvorenom i Otvorena vrata portala. Dvama će događajima, terenskim i podrumskim, novinarski aktivisti iz križevačke Udruge P.O.I.N.T. sugrađanima predstaviti svoj rad ali i podsjetiti na neke osobe iz križevačke novinarske povijesti.

U Križevcima je prije i poslije Drugoga svjetskog rata djelovalo nekoliko novinara, od kojih je možda najpopularniji bio Ivan Kralj, zvan Ico. On je umro 1981. a na samu 27. obljetnicu njegove smrti, 29. ožujka, sjetit će ga se njegovi mlađi kolege.

Prvi, terenski događaj, zamišljen je tako da građanima Križevaca koji se od 10 sati zateknu na Trgu Antuna Nemčića pruži priliku davanja komentara na aktualnosti u gradu, kao i izražavanja o čemu bi željeli da se piše na portalu Križevci.info. Također, razgledavanjem starih pisaćih strojeva i fotografskih kamera, moći će vidjeti kako su novinari radili krajem 19. i u 20. stoljeću.

Kao druga epizoda novinarske subote, istoga dana se, u popodnevnim satima u Klubu kulture upriličuje javno pokazivanje rada na internetskim news-portalima, kad će Dalibor Karlović, koordinator projekta Portal Križevci.info, i Sergej Novosel, urednik portala, zainteresirane poučavati o načinu objavljivanja grafičkih i pisanih sadržaja na tom mediju. Uz to, suradnici drugih portalskih siteovaSoundguardian.com, Glazbeni-forum.com i Auto-info.hr – kojima podršku pruža P.O.I.N.T. – govorit će o iskustvima pisanja i uređivanja sadržaja na tim stranicama.

Oba događaja slobodna su i otvorena za sudjelovanje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.