Više od stoljeća humanosti – u knjizi

Gradsko društvo Crvenog križa u Križevcima nedavno je održalo redovnu izvještajnu skupštinu, prvu nakon 2004. i smrti dotadašnjeg ravnatelja Društva Stjepana Pukeca. Aktivistima iz grada i okolnih općina izvješće o radu u tri godine podnijela je ravnateljica Đurđica Kopseak. Crveni križ u prigorskom kraju je snažna organizacija, neophodna u prikupljanju pomoći za ugrožene osobe i provođenju solidarnosti na djelu.

Svake godine održi osam akcija, po četiri redovne i izvanredne, dobrovoljnog darivanja krvi, koje su postale pravi događaji s prilikom za druženje i dobrotvorni rad građana.
"Unazad nekoliko godina redovito premašujemo plan od tisuću doza krvi u Križevcima i Svetom Ivanu Žabnu, a taj bi broj bio i veći da više tvrtki ima svoje aktive davatelja," kaže Kopseak.

S Gradom je CK bio nositelj akcije za nabavu mamografa za križevački Dom zdravlja, a uz podršku središnjeg ogranka provodi akcije povodom svjetskog dana prve pomoći, dana darivatelja krvi, tjedna Crvenog križa, organiziranja natjecanja u poznavanju pravila  prve pomoći.

Svjesni potrebe za boljom medicinskom skrbi svih stanovnika županije, surađuju i u nabavi novog CT-uređaja za koprivničku bolnicu. Za ovu subotu 15. ožujka najavljen je Dan narcisa kad će CK s Klubom žena s bolestima dojke Nada građanima dijeliti narcise i ukazati na probleme oboljelih od raznih oblika raka.

Središnja svečanost Gradskog društva u ovoj godini je predstavljanje knjige o 110 godina humanitarnog rada u Križevcima. Autor knjige i predsjednik Društva dr. Franjo Husinec u njoj je sažeo većinu podataka o ljudima i događajima koji su više od stoljeća pomagali lokalnu zajednicu. Predstavljanje toga značajnog djela zakazano je za ponedjeljak 21. travnja u 19 sati, u Velikoj dvorani Hrvatskog doma.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.