Invalidi ne mogu ulaziti u Centar za socijalnu skrb

KRIŽEVCI – Treba prijeći oko 30 strmih stepenica u dvije razine da bi se stiglo u urede križevačkog Centra za socijalnu skrb u Zakmadijevoj ulici 5.  Zbog tako nepristupačnog prostora invalidi ne mogu u urede Centra pa ih socijalne radnice moraju primati u hodniku u prizemlju zgrade.

Prostori u derutnoj zgradi osim toga ni veličinom ne odgovaraju broju socijalnih radnika i korisnika koje primaju. Na takvu situaciju djelatnici Centra upozoravaju već godinama, da bi lani, kad je u Križevcima Radnik  počeo graditi novu stambeno-poslovnu zgradu u Jelačićevoj ulici, dobili obećanje države da će u novoj zgradi osigurati čak oko 600 metara četvornih za potrebe socijalne skrbi.

Međutim, Radnikova je zgrada završena još krajem prošle godine, no Centar je i dalje u starim prostorima. Prema riječima ravnateljice Centra Željke Vicković, sva potrebna dokumentacija sa zahtjevom Centra za novim prostorima odavno je u Ministarstvu, no Centar i dalje nema preciznu informaciju hoće li seliti u novi prostor.

Zato željno iščekuju usvajanje novog proračuna, nadajući se da će ih Ministarstvo socijalne skrbi nakon usvajanja proračuna izvijestiti kupuje li se novi prostor u Jelačićevoj.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.