Šestak, Šket i Marinac istih su obrana – nismo krivi

Koprivnica – Ročište Podravka/Sloga. Marinac je kazao da je postupao kao savjestan gospodarstvenik, a Šestak kako nije mogao znati da kredit neće biti vraćen

Prvo ročište bivšim čelnicima Podravke Zdravku Šestaku i Darku Marincu te Darku Šketu, bivšem šefu Sloge, nakon utorka nastavljeno je danas. Prvi dan svoje obrane iznijeli su Šestak i Marinac. Što se tiče kredita od pet milijuna kuna koji je Podravka dala Slogi 2007. iako je znala da je u teškoj financijskoj situaciji, kazali su da se ne osjećaju krivima.

U gotovo jednakim obranama naširoko su obrazlagali kako je sve učinjeno po zakonu.
– Smatram da sam postupao čak s većom pažnjom nego što je to pažnja urednog i savjesnog gospodarstvenika – kazao je Marinac.

Šestak je pak naveo kako nisu mogli znati da kredit neće biti vraćen, štoviše, mislili su da će biti vraćen i prije roka. Darko Šket, koji je jučer iznio svoju obranu, napomenuo je da je na mjesto predsjednika uprave Sloge došao na nagovor Damira Polančeca, tada dužnosnika Vlade RH, te da je siguran da bi Sloga uspješno provela program i nastavila poslovati s dobiti da nije izbila svjetska kriza i recesija.

Na upit zastupnice optužbe tko je uputio poziv, vezano uz sastanak na kojemu se tražila pomoć Slogi, Šestak je kazao da je inicijativa išla od Josipa Friščića, tadašnjega potpredsjednika Vlade, i Damira Polančeca. Na ročištu su svjedočili i Nikola Gregur, tadašnji predsjednik Nadzornog odbora Sloge, Joško Širić, predstojnik ureda uprave Podravke, i Ivan Mesić, direktor službe pravnih poslova Podravke, koji nisu znali nikakve detalje vezane uz davanje kredita. Iduća rasprava je 17. veljače. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.