Pjevačko društvo ‘Kalnik’ proslavilo Svetu Ceciliju


Svečanim godišnjim koncertom u podrumskoj dvorani Hrvatskog doma, Hrvatsko pjevačko društvo "Kalnik" jučer je prigodno obilježilo dan Svete Cecilije, zaštitnice glazbenika i pjesnika. Tom prilikom su, uz ravnanje Branke Špoljar, izveli i dio programa s kojim su osvojili srebrnu plaketu na državnom natjecanju u Novigradu Istarskom, kao i revijalni repertoar sastavljen od domaćih i stranih pjesama.

U prvom dijelu repertoara mješoviti zbor izveo je pjesme Pokornog, Mendelssohna i Bobića, te Thomasa Dorseyja i Paula Simona, čiju je Bridge Over Troubled Water na klaviru pratila Zlata Životić. Zatim je ženski zbor HPD-a otpjevao Njikoševu Mansarda, mali stan, a posebno je dojmljiva bila Zvona moga grada Zvonka Špišića.

Uslijedile su dvije kajkavske u aranžmanu profesorice Životić, Kaj i Vu plavem trnaci. U posljednje dvije izvedbe, Šokačka pisma i kolo te Moja diridika, mješovitom zboru pridružio se Komorni sastav tambura glazbene škole Alberta Štrige, koje priprema Stjepan Fortuna. Nakon oduševljenog pljeska publike, za bis je izvedena Letovanić, selo pokraj Kupe. Nakon koncerta, članovi HPD-a druženje su nastavili na zajedničkoj večeri u jednom križevačkom restoranu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.