Zadruga spremna ‘pobrati’ Križevce!


Reprezentativni prostor križevačkog Kluba kulture, miljenika televizijskih kamera i novinarskih fotoaparata, bit će u petak 14. ožujka od 22 sata mjesto drugog po redu rock-spektakla iz programa ovogodišnjeg Culture Shock Festivala. Nakon vinkovačkog glazbenog kulta – Septice, u Križevcima će svoj prvi koncert održati i zabočke legende – Zadruga! Ograničen broj ulaznica je u prodaji po cijeni od 35 kuna, na dan koncerta bit će po 45 kuna, a prodajna mjesta su Art Rock Caffe i Klub kulture. Atmosferu će prije i poslije koncerta na razini držati DJ Bubi.


Samo mjesec dana nakon rasprodanog zagrebačkog Purgeraja, kultni rockeri iz Zaboka pokazat će i Križevcima zašto glazbena legenda o zagorskom punku i dalje živi, nakon tri albuma i ulaska benda u punoljetnost ove godine. Veterani hrvatskog punk-rocka, braća po riffu i vršnjaci s Hladnim pivom, svojim su albumima "Od blata do neba", "Hiti se na pleća" i "…a kak se ne bi zval?" odgojili mnoge generacije u žestokom punk-rock senzibilitetu, uz iskrenu domaću liriku na kajkavskom narječju.


Frontmen Zadruge Krešimir Končevski ranojutarnjim je poklonicima poznat kao Kreš iz radijskog etera Stojedinice, nekima manje poznat kao dogradonačelnik Zaboka, a mlađe generacije upoznale su ga kao glas Jože Mateka iz nacrtanih Zlikavaca. Uz njega, zabočku petorku čine: Krumpa na gitari, Nido na basu, Ico na bubnjevima i Foka na ritam-gitari.


Culture Shock Festival, jedini cjelomjesečni kulturno-obrazovni mješung u Hrvatskoj i šire, u svojem četvrtom, predjubilarnom izdanju, iznimnim organizacijskim naporima križevačkih udruga K.V.A.R.K. i P.O.I.N.T., volonterski i ponosno predstavlja svojim sugrađanima i gostima istinsku rock-lektiru suvremene hrvatske glazbene scene – Zadrugu! Nemojte si dopustiti da propustite zvuke punk-motorne pile i u vašem gradu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.