Potpore Ministarstva branitelja za zapošljavanje

Nezaposleni hrvatski branitelji i djeca poginulih, zatočenih i nestalih branitelja koji žele pokrenuti svoju tvrtku, obrt ili obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo mogu za to do 31. ožujka od Ministarstva branitelja zatražiti novčanu potporu. Istom se ministarstvu radi ostvarivanja novčane potpore do kraja mjeseca mogu javiti i tvrtke koje žele zaposliti branitelje ili djecu stradalih branitelja. Potpore su u oba slučaja jednokratne i bespovratne, s time da država samozapošljavanje sufinancira s 30.000 kuna, a tvrtkama koje zapošljavaju branitelje 45.000 kuna za svako novo radno mjesto.

Iz Centra za Psihosocijalnu pomoć Koprivničko-križevačke županije pozivali su branitelje i djecu stradalih branitelja da se jave na natječaj za dodjelu potpora, a stručni suradnik te ustanove Damir Zlojutro naglašava da je riječ o kvalitetnim programima pomoći.
– Ovo su prve dvije mjere koje su sada krenule, a kasnije će ići još i školovanje. Najviše se ide za samozapošljavanjem, iznos je povećan s 20.000 na 30.000 kuna. Ovi su programi dobri utoliko što imaju mehanizme kontrole koji priječe mogućnost lošeg korištenja.

Zlojutro je dodao da je Ministarstvo osiguralo novac za sufinanciranje 365 projekata pokretanja obrta, tvrtki i slično, te za otvaranje 200 novih radnih mjesta u tvrtkama koje žele zaposliti branitelje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.