Za malverzacije u Čeliku i Slon inženjeringu prijavljene tri osobe

Dovršeno kriminalističko istraživanje u povezanim križevačkim tvrtkama. Nije poznato o čemu se točno radi, kao ni kolika je nastala šteta, ali doznaje se da je jedan od osumnjičenih vlasnik tvrtki Petar Šunjić

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad troje odgovornih osoba u dobi od 63, 50 i 43 godine u povezanim križevačkim tvrtkama Čelik i Slon inženjering zbog sumnje da su počinili kaznena djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Neslužbeno doznajemo da je jedan od osumnjičenih i vlasnik tih tvrtki Petar Šunjić.

Osumnjičenike s područja Zagrebačke županije tereti se da su od 2009. do 2011. godine Čeliku naložili plaćanje prema Slon inženjeringu, iako mu je (Čeliku) žiro-račun bio u blokadi, u vrijeme dok su obveze spram državnog proračuna u iznosu od 5,38 milijuna kuna čekale na naplatu. Iz policijskog izvješća ostaje nejasno o čemu se točno radi, kao ni kolika je šteta nastala, ali istaknuto je da se 43-godišnjakinja tereti i da je propustila zatražiti pokretanje stečajnog postupka, iako je znala da je Čelik u blokadi te prezadužen i nesposoban za plaćanje.

– Podnošenje kaznene prijave ne znači da je bilo tko za bilo što kriv, sve dok se postupak ne završi i krivnja se ne dokaže – na naš upit odgovorio je i de facto priznao da se radi o Čeliku i Slon inženjeringu ovlaštena osoba tvrtki Zrinko Josipović.

Dodao je kako je samim medijskim eksponiranjem kaznene prijave već nanesena šteta društvu kod poslovnih partnera te već počinje otkazivanje ugovorenih poslova što će, kaže, gotovo sigurno dovesti do nemogućnosti održavanja radnih mjesta. U obje firme trenutačno je 45 radnika. Kaznene prijave samo su nastavak crnih scenarija u tim križevačkim tvrtkama, a kao najgori događaj još uvijek se pamti lipanjska eksplozija peći za taljenje aluminija u Slon inženjeringu. Osim što je pogon pritom potpuno uništen, život je izgubio i radnik Miljenko Adamić. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.