Županijsko vijeće mladih održalo godišnju skupštinu

Vijeće mladih Koprivničko-križevačke županije je od prekjučer bogatije za jednog člana – na godišnjoj skupštini tog predstavničkog tijela udruga mladih održanoj u Koprivnici pridružila mu se Udruga športske rekreacije podravskih studenata. Vijeće sada okuplja 14 udruga mladih s područja Podravine i Prigorja. Tijekom 2007. najviše se radilo na razvoju suradnje sa vijećima mladih ovog dijela Hrvatske te širenju članstva, rekao je član Vijeća mladih naše županije Nikola Pandurić. Izdvojio je nekoliko konkretnih akcija:
– U izvještaju je navedeno da smo, između ostalog, surađivali s Udrugom ‘Mak’ na održavanju njihovog festivala mladih, a za udruge smo organizirali edukacije, gdje je Nina Bužinkić, predsjednica Mreže mladih Hrvatske, izvolontirala jednu edukaciju za jačanja kapaciteta  organizacije mladih.

Puno konkretnih aktivnosti Vijeće mladih nije imalo zbog nepostojanja zakona kojim bi to tijelo dobilo pravnu osobnost, te mogućnost da od raznih institucija zatraži novac za realizaciju svojih projekata. Stoga je ono prisiljeno funkcionirati na volonterskoj osnovi, iako je krovna organizacija udrugama koje okupljaju mlade zainteresirane za sport, kulturu, politiku i druge teme i ne može planirati budući rad, izdvojio je Nikola Pandurić.
– Za 2008. nismo mogli ništa planirati upravo zbog nepostojanja pravne osobnosti Vijeća mladih. Zbog toga nismo ni pokušali ništa donijeti, nego ćemo jednostavno vidjeti kroz neke projekte, ako ćemo nešto aplicirati, kakve ćemo financije dobiti.

Pandurić je dodao da se rješenje tog problema ne nazire, no Vijeće mladih naše županije unatoč tome poziva sve udruge koje žele surađivati da im se pridruže. Više informacija možete pronaći na njihovim Internet stranicama, adresa je www.vmkckz.org.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.