Pobjeda KTC-a u Virovitici

U 18. kolu 3. HRL sjever 1, rukometaši KTC-a iz Križevaca na gostujućem su parketu dobili RK Viro Virovitica 2, rezultatom 26:41 (16:20). Za KTC su igrali i golove dali: Benković, Tolnaj, Šignjar 1 gol, Pavliček 8 golova, Kraljić 2, R. Predojević 8, Čorda 9(4), Šporer, K. Hunjak 5, Kamenar 7, Vuković 1. Trener: Dragutin Miklečić. Obzirom da se u Viroviticu krenulo bez 4 bolesna igrača, a domaćin je najavio u svoj sastav uvrstiti i nekoliko igrača iz prve momčadi (2.lige), očekivala se vrlo tvrda i teška utakmica. Domaćin je bio i posebno motiviran jer je u prošlom kolu na gostovanju kod drugoplasirane Garešnice izgubio sa samo jednim golom razlike.

Na početku utakmice su se bolje snašli domaći igrači te poveli 5:3, makar se je već tada vidjelo da se s njima može ravnopravno igrati. Od osme minute KTC preuzima kontrolu nad utakmicom i do polovice prvoga dijela odlazi na četiri gola prednosti koje zadržava do početka poluvremena. U drugom dijelu odličnih 10 min gostiju i razlika je već devet golova. No zbog umora i poglaviti zbog ozljeda igrača KTC-a, domaćin ipak uspijeva u 45. minuti smanjiti na četiri gola razlike (25:29).

Od tada je u utakmici samo jedna ekipa, ona križevačka, koja uspijeva zaključati svoja vrata, a u napadu je nepogrešiva i ubitačno efikasna. Taj dio tekme dobivaju s nevjerojatnih 11:0, što u konačnici donosi rezultat od 26:41 za KTC. Iako rezultat to ne govori utakmica je bila iznimno zahtjevna i borbena, no samo svojom igračkom zrelošću i doslovce provođenjem taktike trenera Miklečića ostvarila se ova pobjeda Križevčana.

Moramo napomenuti da su dečki u ovoj utakmicu ostavili i dušu i srce na terenu, jednostavno su bili izvrsni, ali se ipak dodatno mora pohvaliti Kraljić, koji je s ozljedom stražnje lože ušao u igru. Kraljić je dao svoj maksimum i u obrani i u napadu bez obzira što je gotovo vukao lijevu nogu i često trebao liječničku pomoć. Poslije 18. kola KTC je treći s 24 boda i gol razlikom od +165.

U sljedećem, 19. kolu RK KTC igra protiv RK Ivanske. Utakmica će se vjerojatno odigrati u subotu 23. veljače u 18.30 sati.

Vezano

Komentari su zatvoreni.