Poslije ‘Spravišća’ kreće obnova središta Križevaca

Iako ne brzinom koju su priželjkivale gradske vlasti, polako se primiče početak temeljite obnove dva središnja križevačka trga; za radove na Nemčićevom upravo je izdana građevinska dozvola, a kroz koji dan očekuje se taj dokument i za Strossmayerov trg. Od Ureda za javnu nabavu sada se očekuje izdavanje ‘broja’ ili dozvole za raspisivanje javnog natječaja kojim će biti odabran najpovoljniji ponuditelj za radove na Nemčićevom trgu, kaže pročelnik za stambeno-komunalne djelatnosti Anđelko Nervo.
– Mislim da ćemo u idućih dvadesetak dana dobiti taj broj, a naravno, mi ćemo skupiti i svu ostalu potrebnu dokumentaciju i negdje početkom trećeg mjeseca bi krenuli u javnu nabavu.

Grad mora poštivati relativno duge rokove propisane Zakonom o javnoj nabavi, no pročelnik Nervo se nada da će kroz dva mjeseca izvođač radova ipak biti odabran, a posao početi odmah nakon što središnje trgove napuste gosti i izvođači 41. križevačkog spravišća.
– Prvo kreću distributeri, znači voda, kanalizacija, plin i elektrika, a onda paralelno s njima ide se i parterno. Mi bismo ove godine željeli barem riješiti u većem dijelu Strossmayerov trg.

Dok u Grad ne pristignu natječajne ponude, neće se znati koliko će rekonstrukcija zapravo koštati, no za nju je u gradskoj blagajni osigurano 5 milijuna kuna. Taj iznos neće biti i konačan, jer će građevinski strojevi i radnici u središtvu Križevaca, kaže pročelnik Nervo, raditi i idućih godina.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.