Za sigurniju županiju – ‘Manje oružja, manje tragedija’

Izbacite uljeza i predajte ilegalno oružje, glavna je poruka akcije ‘Manje oružja – manje tragedija’, koja je u subotu promovirana na središnjem trgu u Koprivnici. Uz zabavno-glazbeni program, na dvije info točke su djelatnici MUP-a, političari, predstavnici braniteljskih udruga i druge poznate osobe iz javnog života dijelile prigodni materijal, koji potiče građane na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja i njegovu legalizaciju. Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Dragutin Vurnek pozvao je Podravce i Prigorce da učine našu županiju što sigurnijom.
– Često smo svjedoci pronalaska ubojitih sredstava na raznim mjestima, često smo svjedoci tragedija koja ta oružja prouzroče, zato pozivam sve vas: sve ono što imate kod kuće, sve ono što imaju vaši prijatelji i susjedi i sve ono što pronađete negdje na skroviti mjestima – javite na 92.

Akciju ‘Manje oružja – manje tragedija’ MUP provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici, a predstavnik UNDP-a Zachary Taylor u Koprivnici je naglasio da ilegalno oružje ugrožava ljudske živote.
– Sigurna i prosperitetna Hrvatska u srcu Europe nema potrebe za ilegalnim oružjem i eksplozivnim sredstvima i zato molim sve građane da podupru policiju u ovoj akciji, kako se tragedije uzrokovane oružjem u prošlosti ne bi ponovile u budućnosti.

Uz ravnatelja policije Marijana Benka, načelnika ureda ravnatelja Dubravka Novaka, potpredsjednika Sabora Josipa Friščića, potporu akciji su na Zrinskom trgu dali i predstavnici lokalne uprave i samouprave, predvođeni županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem. Zakon o oružju omogućuje dragovoljnu predaju svih vrsta oružja, bez ikakvih sankcija, do daljnjega, dok je za legalizaciju oružja određen rok, odnosno oružje se mora legalizirati do kraja ovog mjeseca.

- Advertisement -

Možda vam se svidi

Komentari su zatvoreni.