Za sigurniju županiju – ‘Manje oružja, manje tragedija’

Izbacite uljeza i predajte ilegalno oružje, glavna je poruka akcije ‘Manje oružja – manje tragedija’, koja je u subotu promovirana na središnjem trgu u Koprivnici. Uz zabavno-glazbeni program, na dvije info točke su djelatnici MUP-a, političari, predstavnici braniteljskih udruga i druge poznate osobe iz javnog života dijelile prigodni materijal, koji potiče građane na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja i njegovu legalizaciju. Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Dragutin Vurnek pozvao je Podravce i Prigorce da učine našu županiju što sigurnijom.
– Često smo svjedoci pronalaska ubojitih sredstava na raznim mjestima, često smo svjedoci tragedija koja ta oružja prouzroče, zato pozivam sve vas: sve ono što imate kod kuće, sve ono što imaju vaši prijatelji i susjedi i sve ono što pronađete negdje na skroviti mjestima – javite na 92.

Akciju ‘Manje oružja – manje tragedija’ MUP provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici, a predstavnik UNDP-a Zachary Taylor u Koprivnici je naglasio da ilegalno oružje ugrožava ljudske živote.
– Sigurna i prosperitetna Hrvatska u srcu Europe nema potrebe za ilegalnim oružjem i eksplozivnim sredstvima i zato molim sve građane da podupru policiju u ovoj akciji, kako se tragedije uzrokovane oružjem u prošlosti ne bi ponovile u budućnosti.

Uz ravnatelja policije Marijana Benka, načelnika ureda ravnatelja Dubravka Novaka, potpredsjednika Sabora Josipa Friščića, potporu akciji su na Zrinskom trgu dali i predstavnici lokalne uprave i samouprave, predvođeni županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem. Zakon o oružju omogućuje dragovoljnu predaju svih vrsta oružja, bez ikakvih sankcija, do daljnjega, dok je za legalizaciju oružja određen rok, odnosno oružje se mora legalizirati do kraja ovog mjeseca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.