Rakamarić osvojio prestižnu nagradu ‘Microsoft Fellow’


Zvonimir Rakamarić, magistar računarskih znanosti i doktorski student na University of British Columbia (UBC) u Kanadi, osvojio je ovih dana Microsoft Research Fellowship, jedno od najprestižnijih svjetskih priznanja za znanstveni rad u tom području. U žestokoj konkurenciji 150 najboljih studenata s najboljih sveučilišta u Sjevernoj Americi, Rakamarić je odabran među dvanaest koje Microsoft nagrađuje školarinom, industrijskom praksom, putovanjima na konferencije, novčanom nagradom i opremom.

"Mislim da sam akademski nevjerojatno napredovao u posljednje tri godine, uz puno vremena i truda uloženog u istraživački rad na UBC-u i na praksi 2006. u Microsoft Research-u. Ova nagrada je službena potvrda toga i velika čast jer o dobitnicima odlučuju vrhunski svjetski znanstvenici. Sad me čeka izrada doktorata, na koju se bacam pun elana!", izjavio je Zvonimir ekskluzivno za portal Križevci.info.

Rakamarić je rodom iz Križevaca, a preko lokalne udruge P.O.I.N.T. je u listopadu prošle godine izdao Vodič za poslijediplomski studij u inozemstvu, u koautorstvu s Domagojem Babićem, također dobitnikom nagrade Microsoft Fellow 2005. godine. Njih dvojica su jedini diplomci zagrebačkog FER-a i studenti UBC-a s ovim priznanjem. Njihov vodič je besplatno dostupan u elektroničkom i tiskanom obliku.

Za posjetitelje križevačkog portala tek podsjetnik na blagdanski intervju sa Zvonimirom koji su imali prilike čitati oko Božića 2005. godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.