Križevci 9. hrvatski grad u akciji ‘Đole u mom gradu’

Portal Balašević.net objavio je početkom ove godine rezultate polugodišnje akcije "Đole u mom gradu" u kojoj su sudionici iz Hrvatske i zemalja regije elektroničkom poštom glasovali za gostovanje novosadskog glazbenika Đorđa Balaševića u njihovom gradu. Akcija pokrenuta zbog koncertne pauze popularnog šansonjera rezultirala je pobjedom Zagreba kao najpoželjnijeg mjesta sljedećeg Đoletovog koncerta, a slijede Sarajevo, Osijek, Beograd te Bijeljina.

Prema objavljenim rezultatima s popisom stotinjak gradova, koji je poslan i samom kantautoru u Novi Sad, na 25. mjestu našli su se Križevci, što nas je motiviralo za kratku anketu nekoliko križevačkih obožavatelja Đoletovog opusa.

KŽ.INFO: Jeste li znali za akciju "Đole u mom gradu" i možda sudjelovali u njoj te smatrate li realnom mogućnost Đoletovog gostovanja u Križevcima?

Ana (21): Znam za akciju jer pratim zagrebački sastav Neki novi klinci, no nisam sudjelovala u glasovanju. S obzirom na male koncerte koje je Đole održao u Subotici i drugim gradovima u prosincu, ne mislim da nema šanse da i nas posjeti.

Hrvoje (30): Nisam čuo za akciju, ali me uopće ne čudi da su rezultati pozitivni, ipak je on "pozitivno-negativan tip". Mislim da je njegovo gostovanje u Križevcima ne samo realna mogućnost nego, po meni, potreba da se u našem gradu pojavi na gostovanju. Siguran sam da bi i odaziv bio velik.

Dalibor (26): Nisam znao za akciju, no možda postoji šansa da Đole dođe održati koncert u Križevce. Čuo sam da je imao seriju malih koncerata, pa zašto ne.

KŽ.INFO: Biste li prisustovali križevačkom koncertu nekog njegovog tribute sastava, poput (Ne)normalnih ili Remorkera?

Ana (21): Itekako bih došla, bila sam u Varaždinu na već dvije svirke Nekih novih klinaca.

Hrvoje (30): Naravno da bih, poznajem njegove pjesme još od djetinjstva, a i zadnji albumi su mu odlični. Iako bih ga radije vidio i slušao uživo u Križevcima, i sastavi koji sviraju njegove pjesme sigurno bi imali publiku.

Dalibor (26): Došao bih u svakom slučaju.

Bez obzira što je najviše tražen u hrvatskim gradovima gdje je u proteklih desetak godina održavao koncerte, poput Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita, UN-ov ambasador dobre volje rado gostuje i u manjim mjestima, poput Domašinca kod Čakovca, a nastupa i u manjim kazališnim prostorima.

Iako se prošlog proljeća moglo čuti, doduše neprovjerenih, informacija da tadašnja, danas bivša ravnateljica jedne gradske kulturno-obrazovne ustanove planira organizirati Balaševićev koncert u Križevcima, za sada nema naznaka da bi se takvo što moglo ostvariti. No, križevački fanovi mogli bi biti barem djelomično zadovoljni najavom organizatora Culture Shock Festivala da će krajem ožujka u Klubu kulture zasvirati (Ne)normalni Balašević Tribute Band, najpoznatiji takav sastav na ovim prostorima. Stoga, strpljenja do proljeća i nove serije kulturnih šokova u Križevcima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.