Do 30.3. prijava za fotoizložbu ‘Križevci okom kamere’


Gradski muzej Križevci
raspisao je javni poziv za sudjelovanje na prvoj izložbi fotografiji o Križevcima koja će se održati za Dan Grada 24. travnja. Pravo sudjelovanja na izložbi imaju svi građani koji se fotografijom bave bilo amaterski bilo profesionalno, a koji su svojim klasičnim ili digitalnim aparatom ovjekovječili neke gradske motive i na fotografijama imaju bilješku grada i/ili okolice, ističe se u pozivu. Prijave radova za izložbu prigodnoga naziva Križevci okom kamere traju do 30. ožujka.

Ravnatelj Muzeja Zoran Homen objašnjava da je cilj javnog poziva animirati sve koji se bave fotografijom da pokažu svoje slike, što bi, kaže, mogao biti i početak okupljanja za ponovno osnivanje Fotokluba u Križevcima.

Uvjeti sudjelovanja su sljedeći:

-na izložbi mogu sudjelovati svi sugrađani koji na svojim fotografijama imaju zabilježene motive Križevaca i neposredne okolice, neovisno o vremenu nastanka fotografije i godišnjem dobu

-na fotografijama mogu osim objekata biti zabilježeni i neki značajniji događaji, kao i poznati ljudi ili manifestacije

-radovi moraju imati elemente umjetničke fotografije s težnjom da nam poznate prizore predstave možda u nekom drugom viđenju

-mogu se izložiti zanimljivo fotografirani detalji zgrada, zelenila ili sl. Veličina i broj fotografija -preporučena dimenzija fotografija je 30 x 40 cm ili 24 x 30 cm, ali tada zalijepljene na podlozi veličine 30 x 40 cm. Manje fotografije se neće zaprimati.

-svaki autor može prijaviti do 5 fotografija bilo da su slikane u boji ili crno-bijelo.

Način sudjelovanja

-fotografije treba dostaviti u Likovnu galeriju na Nemčićevom trgu br. 6 (dvorište) -zadnji rok prijave je 30. ožujak 2008.

-na poleđini svake fotografije treba pisati ime i prezime autora, adresa i naziv slike

U pozivu također izričito piše da Muzej kao organizator buduće izložbe zadržava pravo izbora radova, u slučaju da pristigne veći broj od onog koji fizički stane u prostorije Likovne galerije.

"Selekcija će biti u pogledu motiva – da ne bude 50 fotografija istog motiva, te u pogledu kvalitete pa u obzir neće doći one slike koje su tehnički loše izrađene, ako su primjerice potrešene, slikane krivom ekspozicijom ili blendom."

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.