[FOTO] Varaždinci uvjerljivi u Križevcima

Varaždinci su zasluženo uvjerljivo pobijedili križevački KTC u 4. kolu Lige za ostanak i sebi itekako olakšali zadaću u nastavku natjecanja, a Križevčanima zakomplicirali situaciju zbog poraza na domaćem parketu. Rukometašima KTC-a je, doduše, u današnjoj utakmici nedostajao zbog poslovnih obveza Ostarčević koji je itekako bitan u obrani, ali to nije razlog poraza. Nedostajalo je ono nešto, ono što, inače, krasi i vjerujemo da će i ubuduće krasiti križevačku momčad, ona borbenost i onaj voljni trenutak koji je odlučujući čimbenik u takvim ogledima. Uz to, varaždinski čuvar mreže skinuo je čak četiri sedmerca, Perajici dvaput, Dujmoviću i Vinkoviću. Na sve se to, po običaju, nadoveže i splet nesretnih okolnosti, od vratnica i odbijenih lopti suparnicima u ruke. Jednostavno, bio je to križevački rukometni dan za zaborav, ali vjerujemo da će KTC već na sljedećoj utakmici biti onaj pravi. Sljedeće subote odigrat će zaostalu utakmicu kod Ribole Kaštela, a zatim gostuju u Rudama kod Rudara. 26. ožujka (nedjelja) igrat će doma s Metkovićem-Mehanika u 17 sati uz izravni prijenos na Sportskoj televiziji.

RK KTC-GRK VARAŽDIN 1930 28:36 (15:20) GŠSD Ljudevita Modeca. Gledatelja: 150. Suci: Matija Gubica (Višnjevac) i Boris Milošević (Osijek). Delegat: Igor Barle (Zagreb) KTC: Šutalo(9), Marković 2, Vinković 1 (1), Harča, Dujmović, Perajica 4 (1), Jurakić 8, Prezelj (3), Maričić 5, Martinović, Ezgeta 3 (1), Tandara 3, Masnec, Celovec, Mršić 2. TRENER: Dalibor Sokač.

VARAŽDIN 1930: Herceg (7 + 4), Tomašić, Trojko, Budinski 7, Marčec 2, Šestak 10, Šuker, Vidaček 3, Matučec, Vrbanec 1, Novak 4, Kociper 1, Hlevnjak 1, D. Mišković 6 (4), Tompić, Tači 1. TRENER: Matej Mišković. SEDMERCI: KTC 7 (3), Varaždin 4 (4). ISKLJUČENJA. KTC 2 minute (Maričić), Varaždin 4 minute (Šuker, Novak). IGRAČ UTAKMICE: Tin Šestak.

Tin Herceg, vratar Varaždina 1930 nakon utakmice je izjavio: “Pripremali smo se dosta dobro za tu utakmicu jer su nam bila jako bitna dva boda u gostima i uspjeli smo izrealizirati sve naše dogovore i završila je u našu korist.

Matej Mišković, trener Varaždina 1930: “Daleko je to od riješenog po meni, ima se još puno za igrati, ostalo je još šest kola do kraja. Bodovna je situacija, naravno, lakša. Ono što se, nekako, popularno kaže, ekipe koje pobjeđuju u gostima nekako nemaju problema u Ligi, ali idemo dalje igrati, svaka utakmica je novi izazov. Želimo što mirnije dočekati kraj ovog prvenstva.”

Darko Mršić, igrač KTC-a: “Danas nije bio naš dan, uz to što nam nije bilo Vlade Ostarčevića, obrana, definitivno, katastrofa, 20 golova smo primili u prvom poluvremenu. 15 golova smo dali, nije bilo toliko loše napadački, a onda u drugom poluvremenu nismo iskoristili taj neki nalet u prvih desetak minuta da probamo spustiti zaostatak, a poslije je bilo kasno. Sve je stvar pristupa utakmici. Kada uđeš loše, to se vraća kroz cijelu utakmicu, od vratnica njima u ruke, od Šutala njima u ruku, pa penali, pa ovo, pa ono. To je, već, nepisano pravilo kada uđeš mlitavo da će ti se sve to vratiti. Ništa čudno. Izgubili smo utakmicu u prvom poluvremenu kada smo primili 20 golova.

Dalibor Sokač, trener KTC-a: “Prvi dio prvenstva smo bili iznenađenje, kao malo treniramo, ovo lijevo-desno, a sada su svi vidjeli da dečki znaju rukomet i sada se pripremaju za nas. Svaka suparnička ekipa priprema se za nas 300 posto, ne 100 nego 300 posto. Sada moramo to sebi posložiti u glavi, da nije samo tako doći na utakmicu i odraditi posao. Treba se malo bolje potruditi. Što se tiče ove utakmice, Varaždin je potpuno zasluženo pobijedio, 200 posto zasluženo. Nitko nam nije kriv, sami smo si krivi. Idemo od ponedjeljka trenirati dalje i probati u Kaštelima uzeti dva boda. Mene zanima samo voljni moment. Mi od prve sekunde nismo bili agresivni i to je najveći razlog što smo dobili, gotovo, 40 golova. Sreću treba zaslužiti, a nama je, zbog našeg pristupa, okrenula leđa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.