Da računalo ne bi bilo samo za razonodu

Koprivničko-križevačka županija je pokrenula program informatičkog opismenjavanja djece u dobi od 8 do 12 godina, kojemu je cilj, umjesto korištenja računala uglavnom za razonodu i igru, potaknuti kod djece interes za njegovu primjenu u praktične svrhe. Za početno provođenje programa odabrano je šest osnovnih škola, kaže županijski pročelnik za prosvjetu Mladen Antolić.
– Radi se o šest škola koje smo odabrali kao pilot škole za početak provođenja ovog programa. Izabrane su po kriteriju što imaju informatičku opremu i stručnjaka za provođenje tog programa.

Kod djece, koja će raditi u grupama od po desetoro, stvara se i temelj za eventualno kasnije certificiranje po ECDL standardu, certifikatu za osposobljenost u korištenju računalima, a svaki učenik koji položi ispit steći će certifikat kojim postaje informatički pismeno dijete. Stečena znanja i vještine djeci će zasigurno pomoći na putu pronalaženja drugih korisnih informacija iz raznih područja tijekom obrazovanja. Brojne koristi za relativno malo novčano izdvajanje od svega 38.000 kuna.

– To su inicijalna sredstva koja će se prije svega koristiti za kupnju softwera potrebnog školama, to su boxevi odnosno kutije s kompletnim uputama, sa CD-ima i to je već podijeljeno našim školama.

Uz uvjet posjedovanja informatičke opreme i osposobljenog nastavnika, kaže pročelnik Antolić, namjera je Županije program informatičkog opismenjavanja omogućiti svim osnovcima Podravine i Prigorja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.