300-tinjak korisnika u prvoj godini programa ‘JAKO’

Program ‘Jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva u sjeverozapadnoj Hrvatskoj’, poznat i pod skraćenicom ‘JAKO’, tijekom prošle godine uz nositelja, udrugu Autonomni centar iz Čakovca, provodili su i partneri iz križevačke Udruge KVARK. Njihov predsjednik Saša Lončarić kaže da je usluge edukacije, savjetovanja i informiranja koristilo nešto više od 300 korisnika iz naše, Varaždinske, Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

– U segmentu edukacije i savjetovanja održano je u ove četiri županije 11 radionica iz četiri tematska ciklusa: međusektorska suradnja, upravljanje projektnim ciklusom, društveno odgovorno poslovanje i upravljanje financijama. Otvorili smo tri ureda ‘Info točka’, u Bjelovaru, Čakovcu i u Križevcima, pokrenuta je suradnja sa šest gradova i 46 organizacija, a što se tiče provedbe unutar tima, održano je 14 koordinacijskih sastanaka timova.

Sve zajedno radi postizanja temeljnog cilja – stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, i to kroz osiguravanje znanja i vještina te kvalitetnije suradnje između javnog i privatnog sektora i organizacija civilnog društva.

Za sve to u 2007. godini utrošeno je oko 4000 radnih sati te još oko 400 volonterskih, a novčano, edukacije, savjetovanja i radionice financirani su s 278.400 kuna. Novac je osigurala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva iz Zagreba, a od ukupnog iznosa oko 72.000 kuna potrošeno je u našoj županiji.Program ‘JAKO’ u ovoj se godini nastavlja, a namjera je uključiti još dva nova partnera, Nezavisnu udrugu mladih iz Lepoglave i Bjelovarski klub mladih.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.