Darko Horvat i Mladen Pavljak počasni članovi P.O.I.N.T.-a

Jučer je u Klubu kulture održana godišnja izvještajna skupština udruge P.O.I.N.T. iz Križevaca. Tom prilikom jednoglasno je prihvaćen izvještaj o radu udruge u prošloj godini koji je ispred upravnog odbora pripremio mr.sc. Hrvoje Belani, predsjednik udruge, te financijski izvještaj za 2007. Također su prihvaćeni akcijski i financijski plan za ovu godinu, a zbog iznimnih doprinosa projektima udruge u počasno članstvo jednoglasno su primljeni križevački poduzetnik Darko Horvat i atletski trener Mladen Pavljak.

Udruga danas broji 33 članova, od toga 29 redovnih. Uz stare počasne članove Ottonea Novosela i Brigitu Alilović, još su dvojica Križevčana dali iznimne doprinose djelovanju udruge. Prvi je križevački poduzetnik Darko Horvat, donator udruge od osnivanja i sponzor projekata, poput Culture Shock Festivala i dobrotvorne akcije Five4Kids. Drugi počasni član je Mladen Pavljak, poznati križevački atletičar, danas s adresom stanovanja u slovenskom Celju. Pavljak je jedan od sponzora prvog izdavačkog projekta udruge, knjige o povijesti križevačke atletike, a kao građanin EU administrativni je vlasnik domene www.krizevci.eu, još jednog vrijednog P.O.I.N.T.-ovog projekta.

Jednosatno izlaganje na skupštini je pokrilo projektne aktivnosti u trećoj godini djelovanja P.O.I.N.T.-a, kronološkim redom: održavanje Sajma studija u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, izdavanje digitalnog nosača zvuka, predstavljanje Web-razglednice Križevci.eu, koncertnu proslavu 2. rođendana portala Križevci.info, treći Culture Shock Festival, izdavanje Vodiča za poslijediplomski studij u inozemstvu i provođenje četvrte akcije Five4Kids.

Uz svakodnevni volonterski rad na križevačkom portalu, što obuhvaća i novinarske i tehničke poslove, članovi udruge u prošloj su godini svoje projekte predstavili radovima na stručnim konferencijama REAS 2007 u Zagrebu i CUC 2007 u Rijeci. Spomenuto je i da tehnički resursi udruge na unajmljenom Web-poslužitelju trenutno pružaju besplatni hosting za čak 12 domena križevačkih neprofitnih udruga, klubova i festivala.

U posljednjem kvartalu godine, trojica članova udruge uspješno su pohađali edukativne radionice o EU fondovima, društveno odgovornom poslovanju, međusektorskoj suradnji, projektnom planiranju te financijskom upravljanju. Također, član udruge Zvonimir Leskovar primljen je u članstvo novooformljenog Gradskog savjeta mladih, savjetodavnog tijela pri gradskoj vlasti, putem kojeg će udruga plasirati svoje prijedloge za poboljšanje položaja mladih u Križevcima.

Planovi udruge za 2008. godinu uključuju održavanje četvrtog Culture Shock Festivala, koji je iz svibnja premješten u ožujak, tijekom kojeg će se u suradnji s udrugom K.V.A.R.K. u Križevcima održavati različita kulturno-obrazovna događanja, od književnih i znanstveno-popularnih tribina, do izložbi, koncerata, projekcija i radionica. Ukoliko financijska podrška Grada Križevaca bude na razini kao i 2007. u travnju se očekuje proslava 3. rođendana portala Križevci.info, zatim održavanje simulacija prijemnih ispita, sudjelovanje u Danu bez automobila te peto, jubilarno izdanje humanitarne akcije Five4Kids.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.