Čitatelji izabrali: Pokretanje studija PITUP-a Događaj.info 2007!

Čitatelji web portala Križevci.info u najvećem broju glasova smatraju da je najvažniji događaj koji je obilježio proteklu godinu u Križevcima, riječju, Događaj.info 2007. je otvaranje studija Primjena informacijskih tehnologija u poslovanju, koji je jesenas pokrenuo varaždinski Fakultet organizacije i informatike. U izboru za događaj godine evidentirana su ukupno 434 glasa, od kojih je PITUP u Križevcima osvojio njih 60 ili oko 14%. Sportski uspjeh AMK Križevci koji su petu godinu nanizali kao momčadski motociklistički prvaci Hrvatske (u čemu je velik udio imao nositelj titule Osoba.info 2007. Luka Nervo), prikupio je 50 glasova. Događaj koji se nalazi na trećem mjestu ponovno je sportski – otvaranje obnovljenog Bukvićevog igrališta dobilo je 48 glasova čitatelja.

Za izbor događaja koji je obilježio prošlu godinu predložili smo ih dosad najveći broj – 16, koji su razvrstani od već navedenih sportskih, do političkih, gospodarskih, turističkih, humanitarnih te umjetničkih i/ili kulturnih. Ne može se reći da godina nije obilovala i senzacijama, ovisno o tome tko što smatra takvim, a činjenica je da su neke situacije naš grad vinule i u više hrvatske, ponajprije medijske sfere. To možda nije hvalevrijedno otvaranje vrtića za djecu s posebnim potrebama (46 glasova), no svakako jest zabrana plakata Hrvatski proizvod za izložbu festivala Culture Shock (38 glasova, 8.8%). Šokantni politički pritisci iz gradske vlasti utjecali su da se o Križevcima u zemlji piše i govori kao o poprištu talasanja dva tipa mentaliteta. Svatko je mogao procijeniti tko je kojega zastupnik.

Velik kulturni događaj kao što je otvaranje obnovljene knjižnice Grkokatoličke katedrale zapazilo je 29 čitatelja, a jedan manje ocijenio je kako je gospodarski potez – otvaranje supermarketa Plodine – najveći u 2007.

Podatak da je Grad Križevci konačno preuzeo bivšu vojarnu i odlučio je dovesti u civilni red važnim je prepoznalo 25 čitatelja, jednako toliko otišlo je i na 5 godina SOS telefona Križevci.

Završetak humanitarne akcije za nabavu kombi vozila COOR-a dobio je 24 glasa, a jedan od gradskih jubileja, osvježeno 40. Križevačko veliko spravišče osiguralo si je 22 čitateljska klika.

Otpadanje predjela Gunjaka kao regionalnog odlagališta otpada steklo je 15 glasova u izboru Događaj.info, što je jedan više od otvaranja gradske tržnice na novoj lokaciji.

Manje od deset glasova otišlo je trima događajima – europskim i svjetskim uspjesima šahista 7, petoj godišnjici rada Laboratorija za kontrolu mlijeka 4 te naposljetku jubilarnom 10. Obrtničkom i gospodarskom sajmu tek jedan jedini glas, što je niti četvrt od jednog postotka.

Ni treći put izboru za događaj godine nije pristupio ni približno jednak broj čitatelja-glasača kao onome za izbor Osoba.info, no to je, pretpostavljamo, posljedica činjenice što je percepcija važnosti događaja u društvenom funkcioniranju ovdašnje zajednice slabija od nadmetanja za najboljeg pojedinca u gradu.

Na promjenu takvoga sindroma kao Redakcija portala ne možemo utjecati. No događaji i djela ostaju dok pojedinci prolaze.

Vezano
1 komentar
  1. Traže se Osoba.info i Događaj.info 2013. godine | Križevci.info

    […] otvaranje Kluba kulture (2005.), nabava mamografa (2006.), otvaranje FOI-evog studija PITUP (2007.), osnivanje KK Križevci (2008.), KK Križevci u 1/16 finala Kupa Krešimira Ćosića (2009.), 150 […]

Komentari su zatvoreni.