Lijepe želje diljem Županije

Na središnjem koprivničkom trgu Novu 2008. dočekalo je nekoliko tisuća građana, među kojima najviše mladih. Okupljene je i ove godine zabavljao domaći band ‘Vertigo’, koji se pobrinuo da temperatura zraka s negativnim predznakom što se tiče raspoloženja bude u plusu, a neki su u novu godinu ušli kližući na klizalištu. Uz šampanjac i veliki vatromet, s Koprivničancima je u ponoć na pozornici ispred Gradske vijećnice odbrojavao gradonačelnik Zvonimir Mršić, poželjevši im, uz zdravicu, sve najbolje u 2008. Poželio im je puno zdravlja, pameti, radosti i veselja, jer ako će im tako biti cijele godine, bit će im dobro i osobno, i Gradu Koprivnici.

I brojni su Križevčani Novu dočekali na otvorenom, na središnjem Nemčićevom trgu. Za glazbeno zagrijavanje prohladne silvestarske noći pobrinuli su se kauboji iz ‘Plave trave zaborava’, prije njih nastupali su mladi križevački glazbenici, a na račun gradskog proračuna Križevčani su počašćeni kuhanim vinom i šampanjcem. Ovaj put, na sreću, upotreba pirotehnike ograničila se na raskošan ponoćni vatromet, kada je sretnu i uspješnu Novu godinu sugrađanima zaželio gradonačelnik Branko Hrg.

U Đurđevcu nije bio organiziran doček Nove godine na otvorenom, no tamo se, tradicionalno, okupljanje građana organizira 1. siječnja uvečer. Tako se sinoć više stotina stanovnika Đurđevca i okolnih općina družilo na Trgu svetog Jurja, po prvi put u 2008. Uz glazbu, tri Djeda-Mrazice dijelile su čaj i kuhano vino, a pripremljen je i raskošni vatromet. Đurđevački gradonačelnik Mladen Roštan poželio je sugrađanima da svaka rasprskavajuća raketa bude jedna ostvarena želja, te sve najbolje u Novoj godini, kako na osobnom, tako i zajedničkom planu. Organizacija druženja 1. siječnja, kada se svi odmore od dočeka, i ovaj se put u Đurđevcu pokazalo dobrom odlukom, jer se okupilo više stotina građana, među kojima puno roditelja s djecom i starijih osoba.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.