Marijan Belani novi predsjednik ŠK ‘Križevci’

Šahovski klub Križevci danas je prijepodne u prostorijama u školsko-sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca održao redovnu godišnju i III. izbornu skupštinu.

Nakon prihvaćanja izvješća o radu i financijskom poslovanju kluba od strane predsjednika Eugena Šante, izabrani su novi članovi upravnih i nadzornih tijela, izglasan je novi statut usklađen sa Zakonom o športu, a nova uprava s predsjednikom Marijanom Belanijem predložila je program rada i financijski plan za 2008. godinu, što je jednoglasno i prihvaćeno.

Belani će klub predstavljati i u Šahovskom savezu Koprivničko-križevačke županije, dok će novi tajnik Borislav Vidović biti predstavnik kluba u Zajednici športskih udruga Križevci. Upravni odbor čine još, uz predsjednika i tajnika, Marijan Garac, Davor Ivanek i Slavko Martić, a u nadzorni odbor izabrani su Đuro Bilar, Marko Krnjić i Darko Šket.

Klub danas broji 48 članova, od kojih je čak 32 registrirano pri Hrvatskom šahovskom savezu. Polovina članova su seniori i jedna seniorka, 6 juniora i juniorki te 18 kadeta i kadetkinja. Svi aktivni članovi i dalje će sudjelovati u pojedinačnim i ekipnim natjecanjima na svim razinama, od klupskih do državnih te otvorenih turnira za sve uzraste, uz organizaciju ove godine pokrenutog brzopoteznog turnira "Križevačko spravišće".

Zbog izuzetnih rezultata rada s mladim uzrastima, od kojih su neki bili i sudionici europskog te svjetskog prvenstva u šahu za mlade, razvoj Šahovske škole pri klubu ostaje i dalje prioritet nove uprave. U narednom se razdoblju planira osposobiti barem još po dva šahovska suca i trenera, što dosad nije učinjeno jer u Hrvatskoj manjka takvih stručnih seminara.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.