Humanitarnim radom i do osobnog zadovoljstva


Danas se, na Međunarodni humanitarni dan, u Klubu kulture održala podnevna tribina za srednjoškolce Križevaca. Svoje humanitarne projekte i rad s mladima te ostalim dobnim skupinama predstavili su Đurđica Kopseak, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa, Tamara Premuš, predsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom i Saša Lončarić, predsjednik udruge K.V.A.R.K. kao domaćin tribine.


Predstavnike prvih, drugih i trećih razreda Srednje gospodarske škole na tribini je okupila profesorica Nada Miščević, a učenici su imali prilike čuti iskustva o konkretnim dobrotvornim aktivnostima u lokalnoj zajednici, kao i mogućnostima uključivanja u rad predstavljenih organizacija. Tribina je organizirana u okviru K.V.A.R.K.-ovog Projekta edukacije i nadopune znanja (PEN) predviđenog za ovu školsku godinu, a voditeljica PEN-a Martina Bujan obratila je pažnju mladima na čitav spektar mogućnosti, i na kraju krajeva potrebe, volontiranja s ciljem poboljšanja kvalitete života u našoj sredini, ali i razvijanja vlastitih vještina i unutarnjeg zadovoljstva.

Od humanitarnih akcija na području grada, još uvijek se prikupljaju sredstva za kupnju kombi-vozila za prijevoz štićenika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, a do Božića traje i akcija FIVE4KIDS za darivanje djece s posebnim potrebama Križevaca. Na razini Županije u tijeku je akcija Crvenog križa za nabavku CT-uređaja za koprivničku bolnicu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.