U listopadu registrirano 1205 nezaposlenih Križevčana

Redovito mjesečno izvješće o kretanju zapošljavanja i nezaposlenosti u Koprivničko-križevačkoj županiji ukazuje da su u listopadu na Zavodu za zapošljavanje završile 524 osobe, što je petnaestak posto više nego krajem rujna, ali očekivano, obzirom da u listopadu neki od njih više nisu mogli računati na sezonski posao koji su obavljali preko ljeta. Od tih novonezaposlenih osoba, za 178-ero je istekao ugovor na određeno vrijeme, 96-ero ih je završilo sa sezonskim poslovima.

Istovremeno je iz evidencije Područne službe HZZ-a izbrisano 474 osoba, od kojih se njih čak 305 zaposlilo. U Područnoj službi HZZ-a u Križevcima, gdje se mjeri nezaposlenost za cijelu županiju, napominju da se jedino u Koprivnici tijekom listopada zbio pad nezaposlenosti (0.2 %), dok je nezaposlenost u Đurđevcu porasla za 2.5 % a u Križevcima za 1.2 %. Ukupno je nezaposlenih u županiji – 6375.

Broj stanovnika Križevaca i okolne četiri općine koji su u listopadu posredstvom Zavoda za zapošljavanje tražili posao bio je – 1205, to jest 834 u samom gradu. Od potonjeg broja čak je 507 žena, a i dalje je pozamašan broj nezaposlenih Križevčana onaj s navršenom trogodišnjom srednjom školom i školom za KV i VKV radnike – 314.

HZZ-ovci su se u svom listopadskom mjesečnom izvješću osvrnuli i na Prvi sajam poslova od 16. listopada, što je bio pilot-projekt u organizaciji HZZ-a i županijskim pokroviteljstvom, na kojem je štandove s ponudama dvadesetak poslodavaca posjetilo preko šest stotina posjetitelja.

"Sajmom poslova omogućena je bolja usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada, kao i povezivanje svih subjekata koji se bave problematikom zapošljavanja i gradnje karijere", zaključuje se u izvješću o nezaposlenosti za listopad 2007.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.