Gotovo 2 milijuna kn za nove cestovne pravce

Stanovnicima jedine općine u Koprivničko-križevačkoj županiji koja ima status brdsko-planinske od danas će biti značajno olakšano prometovanje; i službeno otvorene su dionice cesta Borje-Šopron dužine 470 metra, zatim 255 metara odvojka Đurci-Aleksi, odvojak Radić Vlado dužine 93 metra, kao i parkiralište ispred društvenog doma u Šopronu površine 400 četvornih metara. Sve zajedno vrijedno je nešto više od 740 tisuća kuna, a koprivničko-križevački župan Josip Friščić kaže da je time rješen dio ponajvećeg problema Kalničana.

– U proteklih nekoliko godina na području Kalnika napravljena su značajna ulaganja u modernizaciju prometnica, jer to je bio kraj koji, kada su počele jake kiše ili zima, zapravo ostao je izoliran.Troškove asfaltiranja snosi Županijska uprava za ceste, a zbog siromašnog proračuna Općina kalnik nije po ustaljenom ključu mogla izdvojiti novac za pripremu podloge, pa će taj dio troškova pokriti Županija. A drugim današnjim rezanjem vrpce župan Friščić označilo je službeno otvorenje ceste Koledinec – Pustakovec.

– Prometnica za koju je već godinama bilo davano obećanje da će se riješiti, mi smo je unijeli u program i danas ćemo stvoriti mogućnost da sva sela na sjeverozapadnom dijelu naše županije budu bolje povezana sa Koprivnicom, rekao je župan Friščić.

I za ovu dionicu, vrijednu 1,2 milijuna kuna, ŽUC je osigurao asfalt, a Općina Rasinja šljunak, u čemu joj je pripomogla i Županija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.