Dan otvorenih vrata Centra za socijalnu skrb Križevci

Foto: krizevci.hr

Dan otvorenih vrata Centra za socijalnu skrb Križevci

Povodom Svjetskog dan socijalnog rada koji se obilježava 20. ožujka, Centar za socijalnu skrb Križevci pridružio se inicijativi Hrvatske udruge socijalnih radnika i održao Dan otvorenih vrata.

Cilj je bio kroz neformalni kontakt s partnerima i korisnicima razgovarati o temama s područja socijalne skrbi, ali i predstaviti djelatnosti socijalne skrbi. Danu otvorenih vrata, između ostalih, odazvali su se i gradonačelnik Mario Rajn, saborski zastupnik Branko Hrg, tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus, te Željko Jurković i Dario Car ispred Centra za mlade Križevci.

Ravnateljica križevačkog Centra za socijalnu skrb Sanja Jakopović objasnila je kako ovaj Centar spada među srednje po veličini s ukupno 19 zaposlenih. Naglasila je kako unutar ustanove postoje dva odjela, Odjel za odrasle i Odjel za djecu, mlade i obitelj, a posebnost ovog Centra je svakako dječja igraonica koja je uspostavljena za uspostavu kontakta roditelj-dijete kako djeca ne bi imala osjećaj da se nalaze u nekoj instituciji. 

Dan otvorenih vrata bio je i prilika za obilazak prostorija Centra, pa tako i dječje igraonice koju nema puno centara u Hrvatskoj.

Vezano

Komentari su zatvoreni.