Križevački centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju dobio vrtić

Prigodnom svečanošću danas je u križevačkom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju otvorena jedinica predškolskoga odgoja. Niti pet godina od otvorenja zgrade nekadašnje područne škole za djecu s posebnim potrebama, koja je već dvije godine sjedište centra, u Križevcima se na jednom mjestu nudi skrb i obrazovanje za sve uzraste osoba s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju.

Vrtićki odjel Centra pohađa jedanaestero djece iz Križevaca, Gornje Rijeke i Svetog Petra Orehovca, dok će im se pridružiti i jedno dijete iz Vrbovca. Ravnateljica centra prof. Maja Prodan istakla je kako se u vrtiću i cijelom centru provode obrazovni i programi usavršavanja prema svim pravilima i načelima defektološke struke.

Od početka kolovoza tu su i radionice za odrasle s teškoćama u razvoju, a od listopada i ustrojbena jedinica predškolskog odgoja, financirane od Grada Križevaca, Koprivničko-križevačke županije, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom.

U vrtiću, u kojem boravak djece od 7 do 17 sati zajednički financiraju roditelji, grad, općine i županije, se nalaze dvije prostorije opremljene igračkama i didaktičkim materijalom, a o djeci će se brinuti 2 odgojitelja i jedan defektolog.

Otvarajući vrtić u društvu mališana, križevački gradonačelnik Branko Hrg izrazio je zadovoljstvo što je u Križevcima zaokružen program brige za osobe s teškoćama u razvoju te najavio da će grad od 1. siječnja iduće godine prijenosom osnivačkih prava na Centar, više pomagati njegove aktivnosti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.