Blisko štandiranje ‘crvenih’ i zelenih’

Danas ujutro podmlaci Hrvatske seljačke stranke i Socijaldemokratske partije na glavnom trgu u Križevcima građanima su dijelili predizborne političke programe i letke, obogaćene sitnim predmetima koji su uvijek praktičniji od politike koja ih potpisuje. SDP-ovci su tako poklanjali papirnate maramice i labella i predstavili kandidate za Sabor iz ove županije. HSS-ovci su pod sloganom Očuvajmo 100.000 seoskih domaćinstava davali kemijske olovke i mandarine, za koje nisu znali reći jesu li iz neretvanske doline gdje ih proizvodi njihov stranački kandidat Stipe Gabrić-Jambo.

To nije smetalo SDP-ovcu Zvonimiru Mršiću, drugopostavljenom na listi u II. izbornoj jedinici, da se osladi jednim HSS-ovim plodom. Izostanak njegovih kolega s liste HSS-HSLS-aJosipa Friščića i Branka Hrga – koji su već čekali početak Sajma u Vojarni, nije škodio građanima koji su u redu stajali za svoju zasluženu vrećicu sa znakom žuto-zelene koalicije. Velik broj tih ljudi kasnije se opskrbio i crvenim poklončićima.

SDP-ovcima se pridružio i njihov premijerski kandidat Ljubo Jurčić, koji se kratko družio s posjetiteljima obaju današnjih štandova, nakon čega se sa socijaldemokratskom četom pješice uputio prema Vojarni na Sajam.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.