Na Sajmu se može biti i samo piti

Na 10. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije na sklapanje poslova sigurno će utjecati i dobro vino, koje će se u Križevce sliti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije i Mađarske. Pošto Sajam datumski pada na Martinje, bit će i krštenja mošta po regulama Križevačkih štatuta.

Mošt će u vino biti pretvoren na svečanosti u hotelu Kalnik u petak u 19 sati, primjenom uputa iz Štatuta i uz blagoslov martinjskoga biškupa. U subotu se ujutro u Domu hrvatske vojske kuša i gverc, odnosno vino s medom. Isti dan u podne pravac za vino je hangar vojarne gdje će se govoriti o projektima vinskih cesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Poslijepodne će biti riječi i o gospodarenju privatnim šumama, a teče i degustacija vina iz naše županije, Čitluka (BiH), Furlanije (Italija) i Mađarske. Drugo krštenje mošta zakazano je u hangaru C, na štandu gradske Turističke zajednice u 17 sati.

Prijedlog za subotnji večernji izlazak može biti i modna revija Udruženja obrtnika Križevci, koji će kreacije odjeće i frizura prikazati na pozornici u hangaru C od 19 sati. Tijekom sva tri dana traje i izložba malih životinja u hangaru D, što završava u nedjeljno jutro odabirom najboljeg ‘izloška’. Domaći jestivi proizvodi proizvođača iz Križevaca – sirevi i med – kušaju se u nedjelju prijepodne na štandovima. Izbor najatraktivnije uređenog štanda od njih preko 200 predviđen je za nedjelju od 13 do 15 sati, poslije čega se priređuje i mala nagradna igra Komunalnog poduzeća Križevci.

Djeca će također doći na svoje obzirom da će cijeli petak i subotu biti ekološko-obrazovne radionice KP-a pod nazivom I ja odvajam koristan otpad!. Dojam je iz navedenog sajamskog programa kako je ove godine više vremena prepušteno vinskom uživanju i s njim povezanom edukacijom, a manje ‘mučenju’ obrtnika i gospodarstvenika o njihovim teškoćama na tržištu.

Organizatori će u tome očito naći jubilarni razlog za slavlje i nazdravljanje. Završetak Sajma u nedjelju je navečer s proglašenjem dobitnika automobila i drugih nagrada.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.