Sve o civilnom društvu na jednom mjestu u Križevcima


Križevci
su treći grad u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, poslije Bjelovara i Čakovca, u kojem će se na jednom mjestu moći doznati sve relevantne informacije o radu organizacija civilnog društva, natječajima za donacije, dobiti savjete o projektima te seminarima i radionicama za edukaciju članova udruga. Istaknuto je to na današnjem otvorenju ureda Info-točke za Koprivničko-križevačku županiju u Klubu kulture u Križevcima. Ured je otvoren u sklopu programa JAKO, za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.


Predsjednik udruge K.V.A.R.K., domaćina Info-točke, Saša Lončarić, naglasio je da je ured zamišljen da pruža informacije o civilnom društvu udrugama, aktivistima i pojedincima, kao i javnom i gospodarskom sektoru.


"Info-točka, koja će raditi svakoga utorka od 10-14 sati, služi kao ‘prva pomoć’ organizacijama na području civilnog društva, svi zainteresirani mogu po obavijesti doći osobno ili kontaktirati ured telefonom, faksom ili e-mailom", kazala je voditeljica točke Martina Bujan.
Program JAKO provode organizacije Autonomni centar (ACT) iz Čakovca, Priroda i društvo iz Bjelovara i K.V.A.R.K. iz Križevaca.


"Čakovečka udruga je nositelj aktivnosti koje se provode na tri stupa – edukacije, savjetovanje i informacije, u sklopu kojeg je i Info-točka u Križevcima, Bjelovaru i Čakovcu", napominje Igor Lesar iz ACT-a.
Program regionalnog razvoja i jačanja kapaciteta, iznosom od 278 tisuća kuna, ove je godine podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.
Ured je otvorio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Križevaca, Mladen Tenodi, podržavajući projekt, najavivši pomoć grada u tehničkom osposobljavanju Info-točke.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.