Tko su Dinamovi suci?

FUĆKA IM SE ZA MODRE

Apsolutni rekorder je Draženko Kovačić koji je u sedam susreta modrima dosudio čak četiri penala. Dinamu je stoga u novoj sezoni fućkalo 11 različitih sudaca, no u Šibeniku je opet bio Draženkov red. Priče o sucima nikako ne zaobilaze HNL. Premda bi ove sezone pravda trebala biti na strani svih, čini se da su neki i dalje zaštićeni. Utakmica 12. kola HNL-a između Šibenika i Dinama primjer je sudačkog favoriziranja jačih momčadi, premda sudačka trojka možda i nije imala namjeru ikoga oštetiti.

Zanimljivo je, međutim, da su žrtve grešaka najčešće ‘manji’ klubovi bez utjecaja.

 
 

Draženko Kovačić, koji je s pomoćnicima Havaićem i Premužajem sudio u Šibeniku, najčešće je u prošloj sezoni fućkao dinamovcima, čak sedam puta, i po toj je osnovi u kuloarima prozvan Dinamovim sucem. Povjerenik za suđenje Željko Širić ove je sezone stoga okrenuo priču. U svih jedanaest kola modrima je sudio drugi sudac, da se izbjegnu nove priče, no u dvanaestom je na red opet došao Draženko, a ishod je poznat.

Premda je teško reći jesu li greške na Šubićevcu bile Kovačićeve ili njegovih pomoćnika, činjenica je da koprivnički sudac nosi stigmu Dinamovog suca – u rekordnih sedam utakmica dosudio je modrima čak četiri penala. Kontrolori su sve proglasili opravdanima, ali "slučaj Šibenik" je opet zamutio vodu.

Na listi sudaca koji su češće od ostalih sudili plavima su i ugledni Bebek i Vučemilović s po pet utakmica prošle i ove sezone, a slijede Šupraha, Svilokos i Šimčić s po četiri. Priča o favoriziranju jakih klubova nije od jučer, ali je teško dokaziva čak i kad su greške na račun slabijih očite. Sjetimo se, jedne druge večeri je na Maksimiru gostovao Werder, u pratnji norveškog suca Terjea Haugea…

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.