Pas krvosljednik otkrio lovokradicu

KRIŽEVCI – Krivolovac J.Ž. (33) iz Koprivničke Reke osuđen je na uvjetnu jednogodišnju kaznu zatvora zato što je u lovištu "Sv. Hubert" ubio srnu i tako križevačko lovačko društvo oštetio za četiri tisuće kuna. Tom prilikom lovokradica je koristio malokalibarsku pušku s optičkim ciljanikom, a srnu je ubio u vrijeme lovostaja.

U sudskom postupku utvrđeno je kako se J. Ž. odlično snalazio u šumi "Bjeljavine" kod Starih Bošnjana jer je već i ranije bio osuđivan zbog krivolova. Prije dvije godine u koprivničkom Općinskom sudu kažnjen je uvjetnim zatvorom od godine dana.

Zbog posljednjeg kaznenog djela izrečena mu je jedinstvena uvjetna kazna na rok kušnje u trajanju četiri godine. Uz to lovačkom društvu "Sv. Hubert" mora nadoknaditi četiri tisuće kuna, te za troškove su još 500 kuna.

Okrivljeni krivolovac na sudu se branio kako se ne osjeća krivim, te da mu je sve smjestila policija, a priznanje je potpisao jer su ga policajci tukli. O pušci kinenske proizvodnje, tvdio je, pojma nema, ali je sud povjerovao svjedocima koji su potvrdili optužbu. U istražnim radnjama korišten je i pas krvosljednik koji je i pronašao tragove ubijene srne.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.